nie - to lata pracy analityków i programistów - w końcu analityk zrozumiał jak działa wężyk
Wersja do druku
po wstępnych zachwytach odwołuję - nadal używam wężyka - jednak po testach po testach w warunkach rzeczywistych (nawet bez zimowego poligonu gdzie sinus osiąga wartości do 30) widać że analityk nadal nie ogrania tematu - aplikacja bardzo fajna w końcu analityk zrozumiał że można to załatwić jednym przyciskiem ale nie robi tego co trzeba po naciśnięciu tego przycisku - ciekawe czy trzeba będzie czekać następne 10 lat na rozwiązanie tak prostego tematu?
no własnie z tym jest problem - są tacy co mają odłączony AF od spustu, dziwne ale są tacy - różni ludzie z różnych powodów - u mnie jak naciskam spust na wężyku lub normalnie to ostrość jest już ustawiona i nie ma potrzeby żeby aparat ponownie ją ustawiał, co więcej najczęściej się jej nie daje ustawić - więc po jaką cholerę aplikacja usiłuje mi ustawić ostrość jak naciskam zdanie migawkę? spust tego nie robi, wężyk tego nie robi, pilot tego nie robi, a aplikacja robi - ktoś nie ogarnia aparatu i jego ustawień (aparaty są troche bardziej skomplikowane niż telefony komórkowe) - zdalne wyzwalanie ma działać jak spust a nie filozofować skoro mój spust nie uruchamia AF to aplikacja ma również nie uruchamiać AF - tylko tyle i aż tyle - naciskanie do połowy nie jest moim problemem :)
Czyli aplikacja chyba działa jak zdalny wyzwalacz na podczerwień Canon RC1
Ponieważ Canon Polska ma problem z odpowiedzią to może ktoś tutaj wie. Czy R5 może w trybie elektronicznej migawki w H+ (20 kl/s) wykonywać zdjęcia bez zapychania się bufora ? Jeśli tak to na jakim modelu karty bo przetestowałem kilka różnych szybkich kart CF-B i w zależności od ustawienia czy craw/raw, warunków (wysokie/niskie iso) po 80-120 klatkach następuje zapchanie bufora aparatu i rozpoczyna się zgrywanie na kartę. W przypadku mechanicznej migawki 12 kl/s nie ma problemu bufor nie zapycha się. Ktoś mi kiedyś tłumaczył że w swoim R5 ma możliwość robienia w H+ na elektronicznej aż do zapełnienia się karty ale nie pokazał mi tego.
Może ten ktoś robił zdjęcia w mniejszej rozdzielczości? Sprawdzałeś czy to pomaga?
Rób w jpeg nic się nie zapcha.