no nie, mimo wszystko taka elektronika kilka dolarów kosztuje wiec pewnie po prostu nie ładują modułów odpowidzialnych za wifi i gps. Programowo to są poblokowane czasy migawki i synchra z lampami :D
Wersja do druku
no nie, mimo wszystko taka elektronika kilka dolarów kosztuje wiec pewnie po prostu nie ładują modułów odpowidzialnych za wifi i gps. Programowo to są poblokowane czasy migawki i synchra z lampami :D
Testował ktoś z was może C70-200f4 IS albo 70-200 f2,8 ale bez IS-a z 6D?? i który zestaw polecacie przy zakupie
Co do tej recenzji. Ja przynajmniej odniosłem wrażenie ze największym mankamentem 6d w tej recenzji jest usunięcie guzika WB z korpusu do menu. Przyznam się ze ani w 40 anie w 5dmk1 nigdy nie skorzystałem z innego ustawienia niż auto. Recenzent natomiast bardzo chwali 6d za odwzorowanie kolorów.
Ja robie tylko w rawach i rowniez tego nie uzywalem.
Czyli AF jest lepszy. To mnie cieszy.
Robiłem z łapy fotki dzieci C70-200L f4 IS USM z okazji fetowania Dni Babci i Dziadka i wszystko ok. bez BF/FF w środkowym. Innych nie używałem. Myślę, że jeżeli swobodnie użyteczne ISO12800 - to niekonieczna przysłona f2.8 jeżeli nie zależy na efekcie lepszej plastyki przy mniejszej GO.
ja z 70-200/2.8 bez is, generalnie chyba nie ma co się zastanawiać choć mogę być w błędzie bo 70-200/4is nie miałem w rekach nigdy. Ale 70-200/2.8 hula aż miło, a jakość i plastyka miażdzy...
Fotki dwie zamieszczam - jedna i druga na 2.8, pierwsza iso 3200, drugia 1600, af łapie bez problemów i celnie w one shot, ai servo kuleje niestety choć nie przetestowałem go zbyt gruntownie, ale już z biegnącymi dziećmi miał problem na standardowych ustawieniach. To nie jet aparat do sportu jak ktoś lubi używać zaawansowanych możliwości af aparatu, a nie zdaje się na własną praktykę w łapaniu momentów :D
www.royo.pl/6d/IMG_3641.jpg
www.royo.pl/6d/IMG_7988.jpg
Cholerka, żeby tylko nie wyszły jakieś choroby wieku dziecięcego tego aparatu. Im więcej czytam i oglądam, tym bardziej się do niego przekonuję. W cenie 5D3 można mieć 6D z sigmą 35/1.4. Dla zawziętego amatora ta druga opcja jest co najmniej kusząca.