tak sobie myślę ze moze by jakieś spotkanie zrobić na zakończenie sezonu studyjnego ,fotograficzne oczywiście :-) bo sie grupa rozintegruje do końca ,no i przy okazji pomacał nowego 1D i 5D ,bo juz pewnie ktoś ma z Was :-)
Wersja do druku
tak sobie myślę ze moze by jakieś spotkanie zrobić na zakończenie sezonu studyjnego ,fotograficzne oczywiście :-) bo sie grupa rozintegruje do końca ,no i przy okazji pomacał nowego 1D i 5D ,bo juz pewnie ktoś ma z Was :-)
Dawajcie 8-10 osób i można działać :D
moze by wreszcie jakies aktowe zdjcia zrobić , myśle ze spoko by sie modelke znalazło ,pewnie że wyszło by wiecej niz 40zł na głowe, ale jak by miało być z 60-70zł to tez do przezycia chyba w takiej sytuacji . :-)
WItam Panie i Panów
Nowy na forum - okolice Łodzi
chciałbym się wybrac na lotnisko jakie szkła polecacie
na pełną klatkę
70-200 to dość uniwersalne szkło na lotnisko. Jeśli chcesz fotografować samoloty na płycie to będziesz musiał to robić przez oczka w siatce więc średnica obiektywu nie za duża. Tutaj masz dużo zdjęć zrobionych przez łódzkich spotterów http://lotnictwo.net.pl/5-poszczegol...jecia_i_filmy/
Popatrz w exify to zobaczysz czym je robią.
dziekuje za info
wezme 70-200/4 oraz 24-70/2.8 moze uda sie podejsc bliżej jakos gdzies :)
Jak wiesz gdzie jest górka dla spoterów to się tam koniecznie wybierz. Ja tam pstrykam 135 siadające benki i to w zupełności starcza pod ff. Czasami jak chcę coś fajnego, staję w osi pasa przy płocie i walę 20-tką Niestety czasami nie mieści się w kadrze :lol:
a gdzie jest ta górka
Jedziesz/idziesz do końca ulicy Dennej i po lewej stronie jest górka. Za górką jest muzeum lotnictwa. Z tej górki obserwujesz lądowania jak i starty o ile w użyciu jest pas 25 (wiatr zachodni) Przy wietrze wschodnim kiedy w użyciu jest pas 07 należy udać się na drugi koniec lotniska i tam też jest górka ale widoczność dużo gorsza i widać w zasadzie tylko podejścia do lądowania. Są jeszcze ciekawe miejsca wzdłuż pasa ale informacji o nich szukaj na lotnictwo.net.pl
dziekuje
a praktycznie skad wiemy na jaka gorke isc najpier bo bedzie tam leciało
dmuchac w palce :)
MS