Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Wam też w najnowszym LR fiksuje cropowanie ? Załąpuje dopiero za drugim razem. Z suwakami też jakby coś jest nie do końca teges...
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Wam też w najnowszym LR fiksuje cropowanie ? Załąpuje dopiero za drugim razem. Z suwakami też jakby coś jest nie do końca teges...
Lr 6.5.1 (Win) - crop (x) działa poprawnie, czyli po każdym naciśnięciu X (lub mapowany na Wacom), suwaki też działają prawidłowo (płynnie, szybko).
Mam wyłączone: w Lr > używanie grafiki i w Windows (ustawienia pióra dotykowego dla Lr) "Używaj pisma odręcznego".
Jednak to nie była wina LR, po prostu zbiegło się w czasie po samoistnym zainstalowaniu przez Windows 10 jakichś programów od Microsoftu. Większość usunąłem i problem zniknął.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
ednak to nie była wina LR, po prostu zbiegło się w czasie po samoistnym zainstalowaniu przez Windows 10 jakichś programów od Microsoftu
Jak widać miałem rację nie instalując windows 10. Wszystko co się instaluje bez mojej wiedzy jest dla mnie nieakceptowalne.
Pojawił się nowy LR 6.6. Znacznie przyspieszyło generowanie podglądu :) Jest też nowa opcja - korekcja perspektywy. Fajne :)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Jak widać miałem rację nie instalując windows 10. Wszystko co się instaluje bez mojej wiedzy jest dla mnie nieakceptowalne.
Nie masz racji, nie masz wyboru. Za parę lat o tym się przekonasz i ... zapłacisz ;-) Ew. przejdziesz na MAC'a (te same zasady jak teraz w nowym MS) lub Linuxa (jak lubisz dłubać) ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Pojawił się nowy LR 6.6. Znacznie przyspieszyło generowanie podglądu :) Jest też nowa opcja - korekcja perspektywy. Fajne :)
Wreszcie nie będzie trzeba przechodzić do Photoshopa aby wyprostować zdjęcie ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Wreszcie nie będzie trzeba przechodzić do Photoshopa aby wyprostować zdjęcie ;-)
Prostować się już dało w poprzednich wersjach. Tu jest tylko dodatkowe narzędzie do rysowania kreseczek. Soft idzie w kierunku odmóżdżania...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Prostować się już dało w poprzednich wersjach. Tu jest tylko dodatkowe narzędzie do rysowania kreseczek. Soft idzie w kierunku odmóżdżania...
No nie do końca, wyprostuj liniie proste szerokim obiektywem tak aby nie było tego widać na zdjęciu. Teraz jest to możliwe aczkolwiek trzeba być bardzo dokładnym
Nowa korekta wad obiektywu w ACR i LR jest świetna. Dawno nie dali tak przydatnej rzeczy.