Dodam jeszcze, że niedługo wszystkie tryby HDR zostaną ulepszone o dodatkowe narzędzia.
Dostępna jest aktualizacja 2.5(4) eliminująca efekt kontrastowych krawędzi przy wysokich ustawieniach filtra 'Mikrokontrast' i "Detale"
Wersja do druku
Wersja 2.5(5)
* Ulepszony filtr Mikrokontrast.
Znakomite zmiany. Czasem lepsze jest wrogiem dobrego ale w tym przypadku ( przynajmniej moim zdaniem) maksyma się nie sprawdza. Dobra droga. Gratulacje!
Wiele głosów słyszałem, że zmiany na lepsze, choć niektórym nie podoba się kolor pomarańczowy :-) Zainwestowałem w nową bibliotekę GUI rezygnując z rozwiązań wszystkim znanej i lubianej firmy Microsoft :-), jestem przekonany że jest teraz dużo lepiej.
Niedługo następne duże zmiany w programie ale już nie w interfejsie.
Witam.
Kilka pytań. Od razu powiem, że nie przeczytałam 1400 postów, ale wybaczcie :)
1. Czym rózni się HDR Effects od Natural HDR?
2. Jakie są ceny widzę na stronie projektu interesuje mnie sprawa upgradów - ceny :)
3. To pewnie będzie pytanie które niektórych rozdrażni :/ Co ma ten soft czego nie ma CS? W skrócie co tym softem można zrobić.
Pozdrawiam
1. Wersja Effects ma więcej filtrów (efektów) i większe możliwości regulacji parametrów. Wersja Natural jest uproszczona, pomyślana jako program do wrzucenia obrazków i uzyskania od razu dobrego efektu bez kręcenia suwakami.
2. Wszystkie ceny są na stronie.
* Effects 1.x -> Effects 2 - 49zł.
* Natural -> Effects 2 - 49zł.
3. PS nie posiada filtrów do regulacji Detali ani Mikrokontrastu. Pewne namiastki tych efektów można uzyskać w PS kombinacją kilku filtrów i składaniem na warstwach ale to czasochłonna zabawa a i tak nie da się zrobić wszystkiego tak jak w Machinery. Machinery ma inne (moim zdaniem lepsze) tryby łączenia HDR.
Dostępna wersja 2.5.1 (26-09-2012)
* Ulepszony tryb "Naturalny HDR".
przede wszystkim gratulacje dla autora, program na poziomie
- czy jest możliwość regulacji (suwak) natężenia danego preseta?
wypadałoby zakupić ,
cena hdr effects 2 to 49 pln? na stronce widzę 99 pln..
ceny 49 zł to ceny upgradów
Dziękuję autorowi za odpowiedź. Na stronie ceny są co prawda inne i faktycznie widzę 49zł oraz 99zł ale to domyślam się programy. Upgrady są po 49zł. Czy program posiada jakiś czytelny help bądź instrukcję dla laika?
MMM może jakiś grupon ? :)