OBawiam sie będzie wykastrowany do granic możliwości tak żeby było co odgrzewać przez następne 10 lat :P
400tkę już sprzedałem, zbliżam się do A7III :p
Wersja do druku
OBawiam sie będzie wykastrowany do granic możliwości tak żeby było co odgrzewać przez następne 10 lat :P
400tkę już sprzedałem, zbliżam się do A7III :p
Przecież będą dwa body FF - flagowy i gorszy:
Two Prosumer Mirrorless Camera Bodies in Development [CR2]
Oprócz ceny czymś się będą różnić. Nie wierzę, że oba będą do bani. Ten gorszy musi z konieczności konkurować z A7III.
A do tego DXO plajtuje:
Industry News: DxO Labs Goes Into Receivership
Canonowi łatwiej będzie wykupić entuzjastyczną recenzję (albo i całe to DXO) i zebrać grono napaleńców. Ja czekam ;)
Canon to duża firma ale chyba, przy tym co robi Sony i zapowiada Nikon, nie może tak grać, wypadnie z rynku bezlussterkowców FF.
A to jest rynek który będzie lada chwila dominujący w segmencie aparatów foto z wymienną optyką.
Z A7M3 musisz uzbroić w cierpliwość, to jest inna filozofia użytkownika, to tak jakbyś jeździł na nartach i przesiadł się na deskę. Trochę czasu minie aż poczujesz ten aparat.
Przynajmniej ja tak miałem po przejściu na A7R2
jp
Działalność dxo stała się nieopłacalna, bo jeden z czytelników skopiował całą jego treść i powrzucał na wszystkie fora, tak że już nikt nie chce czytać oryginału.
Gwoli ścisłości chodzi, to DxO Labs znalazło się w sytuacji określanej we Francji (firma jest francuska) nazwą "redressement judiciere", która nie jest równoznaczna z ogłoszeniem bankructwa, mimo iż do tego jest już bliżej niż dalej. Chyba nie wyszedł im na zdrowie pomysł z aparacikiem DxO One.
Firma jest do kupienia, jakby ktoś był zainteresowany. Złośliwi twierdzą, że to Nik Software przynosi pecha.
DxO Mark ma się ponoć dobrze, więc o rankingi matryco-obiektywów możemy być spokojni.
Pono bezlustro FF od Canona w pierwszym tygodniu września...
Canon mial juz bezlustro. Byla akcja serwisowa bo wypadalo w 5 d [emoji23]