Odp: Sprzęt do ślubów cz. III
manualna 35/1.4 do repo slubnego?
good-luck :lol:
To i ja mam pytanie w temacie: który zestaw według Was lepszy do ślubów? Canon 6d + sigma 70-200 f2.8 + ?
1) C 16-35 f.28 +C 50 f.1.4
2)Sigma 35 f.1.4 + sigma 24-70 f.2.8
Potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Za każdą radę na temat innych szkiełek będę wdzięczny, ale przede wszystkim proszę o wybranie jednego z dwóch setupów. Gdybyś musiał/a wybrać jeden z nich to był by to....
Z góry dzięki
Wybrałbym zestaw nr hmmmm....
3) Sigma 35 1.4 + Canon 85 1.8 :)
to ja bym poradził zestaw nr4
4) Canon L 16-35 f/2.8 mkII + Sigma 85mm f/1.4
Cytat:
Zamieszczone przez
synlecha
To i ja mam pytanie w temacie: który zestaw według Was lepszy do ślubów? Canon 6d + sigma 70-200 f2.8 + ?
1) C 16-35 f.28 +C 50 f.1.4
2)Sigma 35 f.1.4 + sigma 24-70 f.2.8
Potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Za każdą radę na temat innych szkiełek będę wdzięczny, ale przede wszystkim proszę o wybranie jednego z dwóch setupów. Gdybyś musiał/a wybrać jeden z nich to był by to....
Z góry dzięki
proponuje: samyang 14/2.8, sigma 35/1.4, sigma 85/1.4 a 70-200/2.8 sprzedac i kupic lampe blyskowa, bezprzewodowe wyzwalacze, softbox, parasolki itp
Na mój gust jezeli masz sigme 70-200 f2.8 to wez opcje 2 Sigma 35 f.1.4 + sigma 24-70 f.2.8 Bardziej elastyczna i masz cały potrzebny zakres ogniskowych.
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
manualna 35/1.4 do repo slubnego?
good-luck :lol:
Dzięki za pomoc, wystarczyło to napisać z mniejszą ironią. Więcej planowałem tym obiektywem filmować niż zdjęć robić bo na 7D to nie urywa mnie ta ogniskowa. Z ciekawości zapytałem czy ktoś miał doświadczenia z tym obiektywem w "boju". Sigma 35 1.4 co ją tak wszyscy polecacie warta uwagi dużo osób już ją "przetestowało"?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pumba_
Dzięki za pomoc, wystarczyło to napisać z mniejszą ironią. Więcej planowałem tym obiektywem filmować niż zdjęć robić bo na 7D to nie urywa mnie ta ogniskowa. Z ciekawości zapytałem czy ktoś miał doświadczenia z tym obiektywem w "boju". Sigma 35 1.4 co ją tak wszyscy polecacie warta uwagi dużo osób już ją "przetestowało"?
Wystarczająco, żeby stwierdzić, że działa. Nawet na 5d2.
Już po czasie mogę stwierdzić, że ma najpewniejszy af z moich szkieł, do tego jest bardzo ostra już od 1.4.
Ma wszystko czego potrzeba do szczęścia, no może poza uszczelnieniem.
Dziala nawet z Classic'iem :)
Tak trochę z innej beczki zapytam, Lightroom wystarczy do obróbki ślubniaków czy dużego Photoshopa trzeba sobie zakupić?