Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Te "specjalistyczne" od lowepro niestety sa dla mnie niewygodne :(
Mialem chwile lowepro photo sport 200 aw i tam fajnie sie miescilem, ale byl tak niewygodny ze po jednym dniu w tatrach plecak przejęła dziewczyna xD za krotki na moje plecy i mnie cos uwieralo i nie moglem dopasowac :(
Lowepro inverse 200 mam ale ta znowu jak jest obciążona to trochę odstaje i zwisa i mnie drazni :/ zawsze musze miec na biodrach plus na ramieniu..
@salas
w taki sposob nosze
- , zeby zdjac plecak musze tez odpinac aparat
+, mam go przed soba a jak pada to pod parasolem jest
no i fajnie! Nie wiem jeszcze jakby się to sprawdziło w górach, gdzie muszę patrzeć pod nogi, czy taka parówa na klacie nie będzie ograniczać widoczności :mrgreen: poprzeglądałem allegro to nawet ten benro beyond Z30 by mi starczył (długość odpowiednia) z lowepro toploader 55 aw II też już wystarczy, jest jeszcze jakaś torba tego typu od Case Logic CASE LOGIC TORBA FOTO LUSTRZANKA ZOOM TELE DSH102 (6589017968) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale to ma jakiś dziwny odsuwany dół i nie ogarniam tego :mrgreen: no i jest najkrótsza z nich.
Problemem jest jeszcze mój aktualny plecak lowepro który ma te kołeczka na paskach tak wysoko, że są prawie na plecach i tu odpada przypięcie tej kabury. Przy zakupie plecaka turystycznego muszę też zwrócić uwagę żeby miał z przodu te uszy do przyczepiania karabińczyków!
Coś się wymyśli, a ja muszę pogooglować za plecakiem turystycznym DLA WYSOKICH :mrgreen:
widocznosci nie ogranicza, chyba ze w nocy
ja mam wlasnie case logic ale ma juz swoje lata- eksploatuje ja juz z 10 l
ale jest b solidna i ma usztywnione skorupowe dno
mi się z tym aktualnie nie śpieszy więc biorę pod uwagę nawet coś używanego :) co się trafi to kupię a jak nie to przed najbliższym wyjazdem wezmę coś z tej trójki po prostu nowego i będzie :mrgreen: przynajmniej już wiem z czego wybierać. Dzięki za pomoc, ja sobie to jeszcze w jakimś sklepie podepnę pod plecak i zobaczę jak to wygląda na żywo
No i dorwałem coś czego w ogóle nie brałem pod uwagę - chyba głównie ze względu na chore ceny..
Think tank digital holster 20 v2.0 / pro speed belt v2.0 m-l / skin 50 v2.0 :mrgreen: super zestawik w jeszcze lepszej cenie :D póki co to zaczepiam na tym pasie biodrowym i dodatkowo zakładam pasek od torby po ramieniu i jest ok, a na bok tej kabury zapinam lowepro lenscase z drugim obiektywem ;) wrzucę na dniach jak to wygląda.
Kabura sama w sobie wypasiona, ta mała torba/etui na obiektywy - niestety to jest miękkie, ale i tak tego nie używam tylko lenscase od lowepro wpinam.
ja sobie kupilem pare futerałow camrocka
kosztuja grosze
Pokrowiec / Futerał na obiektyw CAMROCK L230
i tu tez karabinczykiem zaczepiam do plecaka nie lubie jak mam za duzo rzeczy na pasie, mozna sie potknac albo usiasc na czyms
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ja sobie kupilem pare futerałow camrocka
kosztuja grosze
Pokrowiec / Futerał na obiektyw CAMROCK L230
i tu tez karabinczykiem zaczepiam do plecaka nie lubie jak mam za duzo rzeczy na pasie, mozna sie potknac albo usiasc na czyms
ja kiedyś gdzieś dostałem gratis coś takiego:
Lowepro Lens Case 9x13 (LP-LC9X13-K) - Ceny i opinie na Ceneo.pl
a teraz zamówiłem od chińczyków taki sam tylko większy żeby mi tele weszło w razie czego i w sumie będzie tylko tyle.
Jak to przypinasz do plecaka? Ja się chyba będę ograniczał tylko do tej kabury + jeden futerał :o
ale ten camrock wyglada tak samo a kosztuje polowe albo i mniej
to po co przeplacac?