:mrgreen::mrgreen:
a kościelne halogeny w rytmie strobo :lol:
Wersja do druku
pytanie: czy ktoś z Was drukuje fotki na weselu w ramach dodatkowej usługi, np. drukarką termosublimacyjną lub w ramach urozmaicenia imprezy robi pokaz slajdów wykorzystując rzutnik multimedialny ? A może jedno i drugie ? ;)
Ja w tą sobotę drukowałem, a zdjęci były wykorzystanie w trakcie zbierania na wózek jak ktoś dał datek dostawał fotkę młodych. Dodatkowo na fotce były imiona i nazwiaka oraz data.
robiłem kilka slubów gdzie ok godz 22 pojawiał się fotograf i gdzieś przez godzinkę fotografował młodych z gośćmi, po północy przywoził wydrukowane zdjęcia i sprzedawał po 5 zł/szt. Nikonarz, w porządku człowiek, zawsze przyszedł poinformować mnie o tym, wszystko uzgodnił wcześniej z młodymi. Ma swoj lab i mówi że jakieś pieniądze z tego są..
ja ostatnio zdjecie grupowe wyslalem @ do laba i kazdy dostal na pamiatke takie zdjecie po zakonczeniu. Ja co prawda nie jezdzilem za tymi zdjeciami. z drukarkami raczej bym si e nie wyglypial
Ostatnio znajomi poprosili mnie o zdobienie zdjęć z USC i wesela. Dysponuję 30D + 17-40 + 580II. Zastanawiałem się wcześniej nad zakupem 85/1.8, ale czy 85 nie będzie za wąskie na ślub? Może w takim razie kupić 50 1.4? Jak sądzicie? Jestem gotów wydać ok 1100 zł na powiększenie zestawu - i raczej na stałkę niż na zoom.
A wolisz szeroki, czy ciasny portret? A w USC ściany daleko, czy blisko?
IMO nie dostaniesz rzetelnej odpowiedzi, bo takiej nie ma. Każdy ma swoje ulubione ogniskowe i sposoby pracy. Między szkłami nie ma jakichś wielkich różnic jakościowych. Jeśli jednak decydujesz się na stałoogniskowca, to musisz być pewien swojej decyzji.
Ja na Twoim miejscu wziąłbym 50/1.4, ale to nie oznacza, że musisz zrobić tak samo.