Nie wszystkie PUPy wymagają biznesplanów. W Kozienicach na ten przykład, w litopadzi 2010 nie chcieli, stąd może warto zapytać, czy jest potrzebny, bo może męczysz się niepotrzebnie?
Wersja do druku
Nie wszystkie PUPy wymagają biznesplanów. W Kozienicach na ten przykład, w litopadzi 2010 nie chcieli, stąd może warto zapytać, czy jest potrzebny, bo może męczysz się niepotrzebnie?
Witam! Mam pytanie : czy jest szansa na otrzymanie dotacji na firmę foto jeśli nie posiada się wykształcenia fotograficznego (żadnej szkoły w tym kierunku)?. Dziękuję za ew odpowiedzi i wskazówki. Pozdrawiam.
Zawsze mozna spróbowac :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to moze napisze z czym mam problem;
"Rodzaj przedsięwzięcia (branża, segment, profil, np.: handel, produkcja, usługi) – należy podać pełne i dokładne dane oraz symbol PKD"
wystarczy podac kod pkd;
74.81.Z Działalność fotograficzna?
Czy jak wy starliscie sie o dofinansowanie to bylo to tylko na foto czy moze dla wiekszego powodzenia wniosku rownież uwzglednic video? :)
I jeszcze jedno pytanie; jesli posiadam samochód, aparat, obiektywy, komputer, monitor... to warto wszystko uwzglednic we wkladzie wlasnym? Czy urzad nie stwierdzi, ze nie potrzebuje wiecej sprzetu na rozpoczecie dzialalnosci?
skoro składasz wniosek, to znaczy chyba, że potrzebujesz sprzętu, więc nie wiem czemu mieliby coś stwierdzać... ja w moim wniosku miałem wszystko o czym piszesz uwzględnione...
a masz zamiar kupić też kamerę? idąc tym tropem, to w sumie można jeszcze uwzględnić wiele innych rzeczy...
u mnie wystarczyło wpisać kod i rodzaj działalności, dokładnie tak, jak to zrobiłaś...
dziekuje za odpowiedz. Jesli chodzi o video to nie bede tego robic ale mysle czy to nie podniesie szans na dofinansowanie? Zawsze mozna przeciez krecic filmy 5dmk2... :)
jeśli nie masz czym udokumentować swoich umiejętności w filmowaniu, to ja bym na Twoim miejscu nie ryzykował... faktycznie filmowanie lustrzankami coraz modniejsze, ale do tego to jeszcze porządny mikrofon, jakiś Follow Focus, SteadiCam :P
nie traktował bym również pracowników z PUP jak idiotów, którzy nie wiedzą o co chodzi w danej dziedzinie, bo dostęp do internetu mają i często szukają tam jakichś wskazówek na temat danego rodzaju działalności. Na Twoim miejscu przemyślał bym też wprowadzenie zmian na stronie, bądź wyłączenie jej na czas rozpatrywania wniosku, bo osoba, która nie dostała dofinansowania przez to, że w necie była dostępna jej strona internetowa akurat z Warszawy była.
Tak, o tym juz czytalam dlatego zadbalam o to wczesneij :)
Miałem na myśli dofinansowanie na rozpoczęcie DG - projekt unijny 6.2