Canon dowolny aparat na zamówienie NOWY!!! (3358249747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wersja do druku
co Wy na to... albo gość nie wie co z kasą robić albo coś nie tak...
Nowy Canon EOS 5D Mark III, zerowy przebieg (3362223961) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Każdą aukcję, która wyda ci się choć odrobinę dziwna będziesz tu wrzucał?
Coś jednak było na rzeczy bo aukcja już usunięta.
i konto użytkownika zawieszone
--- Kolejny post ---
powiem tak mogę wcale nie dodawać podejrzanych aukcji... po kilku incydentach z super cenami i super okazjami wyczuwam oszusta na kilometr, już miałem kilka razy propozycje zakupu body za pół ceny a 5d mark 3 nowe za 3000pln i widzę jak działa mechanizm oszust na allegro
to ich standardowa procedura
jeśli się im nie podoba jakaś aukcja to zdejmują przedmiot i zamykają konto
ja mam 300 pozytywów i tez mi zdjęli aukcje i zamknęli konto
po chyba 5 dniach korespondencji bez słowa przepraszam konto przywrócili
ot życie w Polsce:evil:
Niestety różnie z tym bywa. Problem polega na tym że czasem sprawa jest dość zawiła i pracownik alle usuwa (może mają taki prikaz że lepiej usunąć niż później mieć problemy).
Nie chcę się tu rozpisywać ale mój znajomy (ma legalny sklep na alledrogo) miał taki problem (ma legalny sklep na alledrogo), że konkurenci wymyślili sobie na niego taki sposób. Raportowali jego aukcje pod różnymi pozorami i przedmioty znikały mimo że pochodziły z legalnych źródeł. Niestety świat w którym żyjemy jest dziki i ludzie zamiast zajmować się tym w jaki sposób być lepszym od konkurencji i rozwijać swój biznes wolą posuwać do takich metod. Jak widać donosy do skarbówki czy PIP-u już nie wystarczają.
CANON EOS 6D Body Nowy Wa-wa (3387146075) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
niby nowy ale bez jakiegokolwiek dowodu zakupu, a co z gwarancją ??? działa bez dowodu zakupu ???
Canon 70-300mm L IS USM NOWY MODEL (3413497891) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Obiektyw bez papierów, osłony, futerału, pudełka, a na zdjęciach nie widać numerów seryjnych :confused:
to konto handlarza, ale możliwe ze obiektyw kradziony
Zawsze można poprosić o podanie nr seryjnych jeśli wszystko jest ok, to nie powinno być z tym problemów. Ja ostatnio sprzedawałem canona 10-22 za 1300 zł też bez papierów ani osłony, to pewnie też byłbym podejrzany:twisted:
odważni licytują :
Canon 5d mk III & canon 70-200 IS II (3398417297) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tymczasem zdjęcie nr 3 możemy zobaczyć także tu :
Canon - Yakaz
poobserwuję :mrgreen:
do 10 000 można spoko, allegro zwraca
powyżej to już ryzyko
ale za te pieniądze to prawdziwa okazja...może się okazać
Lokalizacja Wielka Brytania. Nowe konto. Aparat użyty kilkukrotnie i już nie potrzebny:?:. Aukcja dla ludzi o mocnych nerwach. Ja bym wolał nie liczyć na zwrot allegro
i dlatego warto płacić na allegro CC-jakby co to robisz reklamacje w banku-mniej zachodu a kasę oddadzą
myślę ze on za taka kasę tego nie odda
Zgadza się. To, że jest "gwarancja" allegro do 10 tys. to nic nie znaczy bo żeby jakakolwiek kasę odzyskać to trzeba przejść drogę przez męki, odwiedzić parę instytucji a tak naprawdę nie ma się żadnej "gwarancji", że allegro nie odrzuci wniosku.
Lepiej czasami dołożyć trochę kaski i kupić ze sprawdzone źródła.
Niektórzy ludzie odzyskują pieniądze, inni nie. Na pewno nie jest to miłe i przyjemne. Kupując coś chcę się cieszyć tym zakupem a nie szargać nerwy w wirtualnym świecie. Przy tej aukcji zdrowy rozsądek podpowiada, że "okazja" jest zbyt dobra jak za prawie nowy sprzęt, a ryzyko zbyt wielkie, by się w to bawić.
foto-pan jeśli dla ciebie każda aukcja w której użyto zdjęcia z netu jest podejrzanato załóż swój wątek i tam je wrzucaj
bo po raz kolejny robisz smietnik
Jeśli zdjęcia w aukcji przedstawiają oferowany produkt, to ostrzegam że jest to ordynarna podróbka: Pasek do aparatu BlackRapid RS-4 Classic _PROMOCJA
miałem racje aukcja się skończyła na 13k ,teraz w opcji "kup teraz " jest 16k
Canon 5d mk III & canon 70-200 IS II (3444608154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko ze poprzednim razem nie było kwoty minimalnej wiec dlaczego nie ma negatywa skoro nie sprzedał za te 13k??
pewnie dlatego że sam dostałby negatywa w odwecie...
to nie jest argument, zakładasz spor z klientem i ma zamknięte konto
bzdura, juz to przerabiałem na allegro. Trafiłem kiedyś na ewidentnego oszusta który nigdy nie wysłał mi towaru ani nie chciał zwrócić kasy (zwrócił gdy zagroziłem zgłoszeniem sprawy na policję i prokuraturę). Oczywiście napisałem mu soczystego negatywa, w odwecie otrzymałem podobnego (że to ja jestem oszustem i chcę wyłudzić towar i kasę) i na tym sprawa stanęła, pisanie do allegro nic nie dało, ani nie wykasowali mi negatywa ani go nie zawiesili...
ja tez przerabiałem, klient dostał negatywa, stracił konto a mnie allegro oddało pieniądze z programu ochrony kupującego(3k)
jak zakładasz spor to allegro prosi o dokumenty i wtedy jak przedstawisz przelew a klient nie ma potwierdzenia wysyłki to leży i kwiczy
Przede wszystkim po karabińczyku na głównym zdjęciu. To jakiś żart, bo to jest kluczowy element tego produktu i tzw. "cały widz na tym polega", a tu jakiś karabińczyk zupełnie innego typu.
Poza tym emblemat z "R" jest innego kształtu niż w oryginalnym produkcie.
Oryginał można zobaczyć tu. Żeby nie było - posiadam oryginalny pasek, a szukałem dodatkowych mocowań i stąd trafiłem na tę aukcję, gdzie od razu rzuciły mi się w oczy zdjęcia znane z Ebay'owych aukcji z podróbkami. tyle, że tam ceny podróbek oscylują wokół $10..
Wygląda nie niezłe przegięcie - dziwię się ze jeszcze pracownik allegro tego nie zdjął (?) Do tego 5 sztuk :p
CANON 5D Mark III Dostawa Gratis !!! (3445476271) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i po ptakach ,aukcja zdjęta
co do paska faktycznie podróba
i to sklep sprzedaje...
Z tym zamykaniem konta to nie jest tak "hop siup" jak się wydaje a spory transakcyjne są raczej mało skuteczne (przerabiałem to osobiście - konkluzja była taka że Allegro nie jest stroną i nic nie poradzi).
Dostałeś pismo o wszczęciu postępowania?
masz racje, uprościłem to , niemniej w moim przypadku konto klientowi zablokowali -ale było to ewidentne oszustwo
w przypadku sporów o nieznaczne różnice np. w wyglądzie towaru umywają od tego ręce
ale maja oni system ostrzeżeń i jeśli sprzedający po raz kolejny ma założony spor to blokują konto prewencyjnie i żądają wyjaśnień
--- Kolejny post ---
inaczej bym kasy nie dostał :lol:
całość trwała niecałe 2 miesiące ale to z powodu pracy policji-zajęło im to z 4 tygodnie
potem tylko zebrać dokumenty do kupy wysyłka i po 2 tyg kasa była na koncie
czy ktoś kupował u tego użytkownika - 247Deal?
ma dość niskie ceny jak za "oryginalne" rzeczy
hmm
warto? czy nie warto?
Canon EOS 6D samo body brand new !!! (3465301363) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Z opisu należy się domyślać, że gość sprzedaje przedmiot, którego nie posiada. To jest niezgodne z regulaminem i powinno nasunąć podejrzenia. Na 6 tygodni zamrażane są pieniądze. Nie warto.
sprzedaje rzeczy które ściągą z zagranicy stad długi okres czekania-pewnie z hk
wcześniej oferował topowe elki v II nie wiedzę negatywów wiec pewnie doszły
Czy dla paruset złotych warto ryzykować? Z opisu wynika też, że na dobrą sprawę nie wiadomo jak z gwarancją, może być tylko roczna.