Niestety,,,za daleko i wtedy jestem daleko na południe...
Wersja do druku
Niestety,,,za daleko i wtedy jestem daleko na południe...
Uderza ktoś do Wodzisławia w sobotę lub niedzielę ?? na DRIFT?
program drift open..:)
Sobota
10.00 – 14.00
autobus krwiodawstwa - MD
10.30 – 14.30
trening/otwarcie bram dla publiczności -TZ
12.00 – 16.00
pokazy ratownictwa, pierwszej pomocy, troleje itp.- MD
14.00 – 16.00
atrakcje dla najmłodszych - MD
15.00 – 19.00
kwalifikacje do TOP 32 - TZ
Niedziela
10.00 – 12.00
rozgrzewka/otwarcie bram dla publiczności -TZ
12.00 – 16.00
pokazy ratownictwa, pierwszej pomocy, troleje itp.- MD
12.30 – 13.30
przerwa techniczna
13.30 – 15.30
TOP 32 - TZ
14.00 – 16.00
atrakcje dla najmłodszych -MD
15.30 – 16.30
przerwa techniczna
16.00 – 20.00
występy DJ'a - MD
16.30 – 18.00
Top 16 – TZ
16.00 – 20.00
występy DJ'a - MD
18.00 – 20.00
parada samochodów i zawodników ulicami miasta na Wodzisławski rynek oraz sesja autografów na rynku
od godziny 20 do 6 rana jest sound of industry czyli mała podsumowująca bibka
Jakby ktoś chciał spróbować jeździectwa to 24-26.08. w Rybniku - Stajnia TS Kuźnia Rybnik odbędą się mistrzostwa śląska w skokach przez przeszkody.
Mi na zawodach zawsze strasznie nudno samej, nie chce ktoś też wpaść? :)
driftblogtv - Drift Open Wodzis*2aw
polecam czas 56:40 gosc zalicza dzwona i policja przerywa dzisiejsze zawody.. kontynuacja jutro i pewnie obsowa w zawodach..Watpie ze wszystko obejdzie sie wg harmonogramu na jutrzejszy dzien.
Ogolnikowo okolo 12 wypadow aut,i poslizgow nie kontrolowanych pokaze to w relacji to tak na szybko ode mnie.
Coś z wczoraj i dzisiaj DRIFT -OPEN , na razie tylko 2 kadry - trzeba odespać szalony weekend:)
1 Ale urwał :)8-)
2. a tutaj będzie kontynuacja klatka po klatce.. na razie TAK środkowe cięcie ;]
3. dodatek.. :]
Jak tylko się ukarze coś wiarygodnego to na pewno wrzucę :)
Na razie wiadomo jedynie, ze ma być i gdzie ale godziny i klasy [wysokości przeszkód] są zależne od ludzi którzy zgłoszą swój start.
Ah i pod koniec wrześnie/ poczatek października zaczynają się hubertusy ! To jest dopiero widowisko do focenia :)
Bardzo chętnie bym wpadł, ale akurat będę na urlopie...
Ale miło wiedzieć, że focisz konie i jeździectwo.
Mam kolegę z Wawy, który wariuje na tym punkcie i jeździ na zawody oraz parady i...aukcje do Janowa.
Napisz coś więcej o tym!Cytat:
pod koniec wrześnie/ poczatek października zaczynają się hubertusy ! To jest dopiero widowisko do focenia
Na zachętę.
A nie chcesz spróbować motocrossu???
Pozdr.
Hubertus to święto na cześć świętego Huberta, patrona koni, myśliwych i jeździectwa. Przypada 3ciego listopada ale żeby każda stajnia mogła mieć swoje obchody, a każdy z okolicy miał szansę na pojechanie więcej niż jednej gonitwy [zaraz o tym] święto rozciąga się praktycznie od początku października do końca listopada, co weekend.
Z okazji tego święta poza różnymi atrakcjami dla młodzieży jest też gonitwa, jeden jeździec z przyszytą lisią kitą na ramieniu musi uciekać przed pozostałymi, po wyznaczonym terenie, zazwyczaj jest to pole, ściernisko, łąka. Lis też ma wyznaczone "nory" kwadraty wydzielone snopkami słomy o boku kilku metrów w których bezpiecznie może dać odpocząć sobie i koniowi.
No i jak to mniej więcej wygląda w czasie gonitwy ;)
Zwycięzcą zostaje ten, któremu uda się zerwać lisią kitę z ramienia "lisa", dla utrudnienia zerwać ją można tylko z przeciwnej strony niż jest przyszyta.
Naprawdę każdemu fotografowi gorąco polecam, dużo się dzieje. Sam widok 40 galopujących szaleńczo koni robi wrażenie, dodatkowo taka gonitwa nie jest krótka, oczywiście zależy to od umiejętności uciekającego. Gonitwy też są podzielone na dwie kategorie, dla dzieci i młodzieży [oraz tych którzy cenią swoje życie ;)] i dla dorosłych [tu czasami aż strach patrzeć :) ].
Hubertusy odbywają się na terenach za stajennych więc o tło nie ma co się martwić, lasy, pola, ewentualnie jakieś pasące się konie ;) Wstęp jest oczywiście darmowy, a że odbywają się w praktycznie każdej stajni nie ma co się martwić o to, że komuś będzie daleko... po prostu można pojechać "do siebie" ;)
Zdjęcia są głównie z 2010 roku, wybaczcie krzaczaste podpisy ale to były moje początki, dodatkowo nigdy nie widziałam tak szybko biegających zdjęć, niestety dzieci uczestniczące w gonitwach nie miały litości.
Eeee...no... tam widzę nawet Armia WP goni tego lisa!
Tak myślałem, że o to chodzi bo przypomniało mi się, że wśród dalszej rodziny mam przecież leśników a oni tam z myśliwymi blisko żyją.
I koniarzy mam w pobliżu.
Dzięki za szersze info.
Dawaj znać jak będziesz w Rybniku na jakichś zawodach konnych. Jest szansa, że nie będzie Ci się już nudziło.
Pozdr.
4. kontynuacja :) boczkiem
5.mega boczkiem :)
6 ......
7. BOOM!! z tego będzie więcej klatek...:)
8. 12 latek za kółkiem...
--- Kolejny post ---
i klatka po klatce...:
http://img835.imageshack.us/img835/9...onlatcrash.jpg
I jeszcze do płota wpierdz..ł!
Ciekawe co na to właściciel posesji...
A ten kolo za słupem chyba miał dawkę adrenaliny.
Właściciel posesji nie robił awantury po prostu dostanie odszkodowanie i tyle:).. Ale jazda była na maksa..:)
więcej zdjęć na ZBYSZKO-PHOTO kto chce niech sobie wejdzie:)
Co organizujemy teraz wspólnego 31 sierpnia jest Magia Rocka w Lyskach, lecz szybciej spotkamy się na krosie :)
Witajcie.
Najblizej jest motocross a potem już niedaleko do Pikniku lotniczego w Bielsku.
Tu jedna uwaga. Z reguły program sobotni jest podobny do niedzielnego także nie ma konieczności być dwóch dni.
No chyba że coś się zmieni.
Niestety, cholercia co za pech!
Akurat w dniach pikniku wracam dopiero z wakacji.
Wrrrrr......
Czuję się jak na rozdrożu! Chciałbym i tu i tam być.
Ale.... proponuję zainteresowanym spróbować zgłosić się jako spotter na stronie pikniku i być może uda się komuś z was otrzymać akredytację, która daje możliwość wejścia do strefy płyty lotniska.
http://www.pikniklotniczy.pl/
Ode mnie jeszcze pytanie do aktywniejszych kolegów.
Kto reflektuje na koszulkę grupową?
Koszt podam niebawem. Na razie chciałbym wiedzieć ilu z was chce mieć koszulkę "klubowo- grupową" (grupa ROW).
Pozdr.
Więc tak jeżeli chodzi o piknik lotniczy to jestem na rozdrożu bo akurat są dni miasta u mnie i wiem tyle ,że mam robić repo z tego.:) Aczkolwiek może jakiś dzień się wybiorę nie mówię ,że nie. Co do koszulki jak najbardziej jestem na tak:) A tak to jedynie widzimy się na crossie , potem jest przerwa i magia rocka no i potem.... potem już leci samo... Ale też czy uda nam się także zorganizować taki wspólny jakiś grilowy wypad? weekendowy jedno lub 2 dniowy?
Na piknik lotniczy na pewno się wybiorę, choć raczej będzie to niedziela, mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze. Na motocrossie spróbuję się wreszcie pojawić :) A na koszulkę chętny jestem zawsze, tym bardziej, że pewnie wezmę dla całej rodzinki :)
Niedziela Cross, kto reflektuje? :)
No co wy?
Jaja se robicie???
Zbyszko ma za was focić???!!!
Spoko, spoko :) Mam chęci tam zajechać ale u mnie nigdy nie wiadomo czy coś nie wyskoczy.
Ja chyba nie wyrobię :-(
heh fata no jak będe sam to będę nic się nie stanie przeciez. Wiadomo sezon urlopowy trwa w najlepsze:)
A o której impreza startuje?
Od 9:00 treningi a zawody startują o 12:30
Tu jest regulamin zawodów z godzinową rozpiską na samym dole strony
Regulamin
No ja jadę na 12:30 z pewnością
Podejrzewam Jasiu ,że byłeś max do 12 no ale nie wiem, bo szukałem znajomych twarzy. Ja w sumie jestem zadowolony z dzisiaj, mimo ,ze pstrykało się singlowo - no ale jak nie urok to... ;]. Moje zdjęcia dzisiaj koło południowych godzin tak sądze..:)
a jednak mała zapowiedź:]
słyszeliście o photowalk-u?
w tym ri=oku organizowany jest w rybniku:
Do
Będę, już się zarejestrowałem :)
No to była zapowiedź także teraz jeszcze jedno foto i relacja niedługo na mojej stronie:
co do photowalk to jesteśmy na tak :] [taką mam nadzieję ], tylko trzeba się zarejestrować ,aczkolwiek z tego co wiem można i dołączyć bez rejestracji.
MotoCross Czerwionka runda V
no to jest i relacja moja zdjęciowa. Tego razu nieco inaczej ;]
W Bielsku też będzie..
Photowalk Bielsko-Biała
Zapisany!
Hej, robimy plener trochę bardziej na południe, chętni jacyś na Poznań?
Informacje:
tutaj najbardziej aktualne: Stowarzyszenie Canon-Foto-Klub
tutaj obok w wątku: http://www.canon-board.info/plenery-...-poznan-85721/
zapraszam :)
gwarantuję, że impreza będzie przednia :>
No ja oczywiście już zapisany , bo myślę że naprawdę warto pojechać ,a że nie mam nic zaplanowane na ten weekend to uderzam do poznania razem z dziewczyną? a jak reszta grupy? piszą się :)
Hej, na zawody końskie nie udało mi się wybrać. Inne zadania mnie pokonały, ale poza moją tematyką to na górze Żar [międzybrodzie żywieckie] 9. września jest downhill Downhill Contest 2012, Międzybrodzie Bialskie - Żar - Wydarzenia - FREESTYLE.pl
No tak marta była koncertowo wyjechana...:) Aczkolwiek ja się dostosuje i tak i raczej na dzień dzisiejszy ja jadę z naszej grupy..? moze ktoś jeszcze dołączy ,bo jest na to czas..:)
Nadal obserwuję wątek ale ten weekend mam już zaplanowany- wesele(nie moje:) )
a kurcze nie ma czegoś w tygodniu? nie wszyscy mają wolne weekendy ;)
A żeby nie zaśmiecać to napiszę w tym wątku- ma ktoś pożyczyć Tokinę 11-16 na parę dni we wrześniu(dogadamy się na PW)- potrzebuję szerokiego kąta pod crop-a?
poza tym to dziękuję tu oficjalnie na forum MacB za pożyczenie "ciamcianga"
Ktoś się wybiera w ten weekend do Bielska na piknik lotniczy? Ja wybieram się z całą rodzinką w niedzielę, myślę, że będę tam gdzieś koło południa.
A czy któryś z szanownych kolegów jest w stanie użyczyć mi coś dłuższego, pytanie kieruję raczej do tych z Was, którzy nie wybierają się do Bielska :)
No to jeszcze chce dodać ,że prócz tylu imprez z początkiem września jest rownież impreza organizowana w Jastrzębiu pod nazwą Rajd Wisły
Trzeba takze przypomnieć ,że jest to Poniedziałek.Cytat:
Start Rajdu planowany jest 17 września na godzinę 8:30. Wtedy nastąpi wyjazd uczestników z parku serwisowego zlokalizowanego na terenie jastrzębskiego PKM. Pierwsza załoga na mecie stadionu miejskiego spodziewana jest o godzinie 16:47.
Przygotowano 3 odcinki specjalne, które każdy uczestnik rajdu będzie musiał pokonać 3 razy. Długość trasy to 76 kilometrów, a w całym rajdzie 193 km.
Przed pojawianiem się zawodników, na płycie stadionu odbędą się pokazy ratownictwa drogowego i pojazdów zabytkowych. Natomiast po zakończeniu wyścigu, na scenie przy ulicy Harcerskiej wystąpi zespół rockowy Miles Away, a po nim zagra koncert gwiazda wieczoru - Whisky River.
Jak tam zdjęcia z pikniku? Ktoś z Was był?
Ja się pojawiłem w niedzielę, dość późno, w momencie kiedy nad Bielskiem przelatywały efy dojeżdżałem do lotniska. Niestety nie udało mi się zrobić żadnych wartych pokazania fotek. Zaledwie kilka rodzinnych :) A jak reszta?
Dobrześ wyczuł pismo nosem...
Trochę wkurzające dla mnie było to, że z powodów wakacyjnych musiałem zrezygnować aż z 2 ważnych dla mnie i ulubionych imprez.
No ale trudno...
Pozostała ostatnia okazja na motocross ale ciekawa rzecz, że w ostatni weekend w sobotę na lotnisku w Gotartowicach też był...piknik lotniczy! Bardziej szybowcowy no ale cóż...
Jak tam chętni na Dni NATO w Ostrawie?
Ten rajd Wisły mnie ciekawi. Nie byłem jeszcze na rajdzie.
A głodnym focenia sportowego jak nie wiem co!!!