2 ostatnie w galerii (rodzinne) swietne
Wersja do druku
2 ostatnie w galerii (rodzinne) swietne
Fatalne kadry !!!
Beznadzieja!!
Nie rozumiesz światła !
...
Żartowałem ;];];];];];];];]
Bardzo mi sie podoba ostatnie zdjęcie w galerii rodzinnej ... czyli bodajze to ktore wrzuciles :) Ogolnie cała sesja DnioMatkowa bardzo przyjemna.
Pozdrawiam
Jak zwykle rewelacja - jak dla mnie. Adam czy możesz mi zdradzić czy ten slide show to Twoja umiejętność posługiwania się programem Flash czy używasz może jakiegoś programu do takich prezentacji?
Sowa kluczowe dla Google: flash page curl
Tu masz nawet demo: http://www.page-flip.com/demos.htm
Heja! jeżeli chodzi o slide show to jest on zrobiony w ShowIt Web PRO 2.6, bardzo przystępna cena i obsługa polecam! można ściągnąć darmowe demo i się pobawić;)
do tego samego typu prezentacji ale w hi res na DVD używam FotoMagico 2.2 dale jescze większe możliwość : praca na plikach w dużej rozdzielczości, oprócz zoomowania i przesuwania można obracać zdjęcia i np zmienia je w rytm muzyki ...
Co do mojego www to skrypt najprawdopodobniej pochodzi z page-fliper'a, gostek który pomagał mi w tworzeniu strony nie przyznał oficjalnie do tego , ale wszystko na to wskazuje, natomiast layout graficzny i jak może niektórzy zauważyli: niektóre "kartki" to odrębne pliki flaszowe, to natomiast w 100% moja sprawka ;)
dzięki za wszelkie komentarze ... :)
pozdr
Jak zwykle miło popatrzeć , aaa i pozdrów od nas Hansa Klossa bo na zdjęciach nie chciał się pojawić niestety 8-)
Witka. Kurcze ja tak jesli chodzi o ta ostatnia prezentacje jestem zawiedziony. Zupelnie nie rozumiem tego slodzenia ze super i ekstra i w ogole, bo dla mnie to te fotki to przecietne i tanizna jakas. Nie tego spodziewalbym sie po fotografie, ktorego kilka naprawde fajnych fot widzialem. A teraz takie jechanie. Ludzie kochani przeciez troszke lipa zajezdza.
Adam, z tego co widzialem stac Cie naprawde na duzo wiecej. Ja tam sie generalnie zbytnio nie znam i wybacz ze pojade takim stwierdzeniem, ze te fotki to jak z kompakcika pykniete.
Do roboty Adam, sciany w galeriach czekaja.
Pozdrawiam serdecznie.
masz racje Joanno, powinienem trzymać poziom;)
no to tymczasem może coś dla wyrównania poziomu...
SurfUp.
tak na marginesie powyższy przykład jest dowodem jak słaby jest AF w 5D;) i jaka to beznadziejna puszka do zdjęć sportowych ;)
uuuuła... not so sharp.
surfer usa :D
ekstra, but nie lepszy kolor? :)
w tym przypadku od koloru ważniejsza była tekstura wody, która ginęła w niebieskich odcieniach oceanu ... dopiero po usunięciu kolorów fotografia nabrała życia, po za tym zachodzące słonce dało mi clipping w czerwonym kanale ... co nie wyglądało zbyt fajnie ;)
pozdrawiam
ostatnie cudo, nie kumam o co chodzi z tym wolnym AF i beznadziejnością fot sportowych z 5d, rozumiem że emotki dają przenośnię, poproszę o jeszcze
pozdrawiam
[Quote Van Murder]tak na marginesie powyższy przykład jest dowodem jak słaby jest AF w 5D i jaka to beznadziejna puszka do zdjęć sportowych [Quote]
To raczej jest przykład na stara prawdę że: zdjęcia robi nie aparat ,a człowiek.5d to dobry aparat a Ty dobrze go używasz i to wszystko na ten temat.Pozdrawiam.:-)
[QUOTE=janmar;480160][Quote Van Murder]tak na marginesie powyższy przykład jest dowodem jak słaby jest AF w 5D i jaka to beznadziejna puszka do zdjęć sportowychdzięki :)... no wiesz, nie chciałem tak kawa na ławę ...;)Cytat:
To raczej jest przykład na stara prawdę że: zdjęcia robi nie aparat ,a człowiek.5d to dobry aparat a Ty dobrze go używasz i to wszystko na ten temat.Pozdrawiam.:-)
pozdrawiam
kolejne wodne tym razem w kolorze
GoldFish
(Henryk ma wprawdzie lekkiego zeza rozbieżnego ale jest bardzo towarzyski i bardzo chciał sie znalesć na forum CB)
zdjęcie z dedykacją dla Waldka24:)
pozdrawiam
Witamy Cię Henryku ;)
Ostatnio akurat bardzo i to bardzo dużo zdjęć robiłem niezmiernie dynamicznych dla obiektów poruszających się z prędkościami około 150 km/h i takie mówienie że 5D ma wolny AF mnie bawi.:grin:
Nabić łapę:!: codziennym fotografowaniem 5D i to z łapy, wyczuć puszeczkę i później PIKUś.
Nie były to zdjęcia rekreacyjne, ale na zamówienie = odpowiedzialność.
Przeanalizowałem ostatnie fotografowanie, na 200 zdjęć 90% trafionych bezbłędnie i to naprawdę w trudnych warunkach.
PS. Odnośnie innych wypowiedzi, uważam nie na miejscu, ja się bawię fotografią bezstresowo.
Trzymaj się VanMurder i nie daj się sprowokować, ja bym użył jednak filtra polaryzacyjnego najwyższej klasy, kolorek byłby, że hej.
Dziękuję za dedykację VanMurder ;-) , ładna rybka.
Od jesieni (rafa sprzedana do Niemiec) zająłem się zdecydowanie tańszym hobby, jakim jest fotografia i to nawet jadąc na samych L-kach, myślę, że do końca moich dni.
Różnica w kosztach astronomiczna.
Jeszcze muszę dodać, bo mnie nieco to ruszyło, delikatnie oczywiście.
Wolny AF w 5D, ehhh
Przykład z życia.
Mam, jako jedyny wejściówkę na płytę boiska skąd będę fotografował bardzo dynamiczne sceny, pokazy filmowych kaskaderów.
Załatwiłem prywatnie.
Wyzwanie – ambicja, jak kto woli, liczą na fotki portale i dzienniki. (uwaga bezpłatnie bo to dla mnie zabawa).
Waldek na kilka dni wcześniej bierze klamoty i skoro świt na trasę szybkiego ruchu.
Kilka kart i dalej do roboty im trudniejszy i szybszy obiekt (motocyklista) tym lepiej i tak od świtu do zmierzchu.
W domu analiza i powrót na trasę z samego rańca, trzy dni aż trafiam bezbłędnie.
Występ i tak zaskoczy warunkami fotografa, ale już umie sobie poradzić.
PS. Odnośnie filtra polaryzacyjnego dotyczyło surfingu.
Witam Adam ja się odniosę do rodzinnego oraz do surfingu.
Tak więc rodzinne bardzo fajne, czyste i przyjemne. W ogóle ta rodzinka wygląda na dość szczęśliwą :)
Do surfera oglądam akurat na laptopie i wydaje mi się mimo wszystko, że jest przeostrzone. Poza tym bardzo OK.... Tak na marginesie ja jestem na holidayu i po powrocie mam zamiar zaprezentować jaki to AF jest słaby w 400D ;) Obiekty poruszające się pomiędzy 200 - 300 km/h i duża skuteczność, zdjęcia rekreacyjne .
Ja w sprawie Henryka. Jeśli już Pana Henryka mamy rozpatrywać jako portrecik, to niestety ma on obcięty ogonek:( Kadr jest ok, ale ostrość jest na buzię. Co prawda ma ją otwartą, ale jak wiadomo ryby głosu nie mają. Chyba, że Henryk jest wyjątkowo gadajny i chciał coś wygłosić. Taka jakaś brzydka błyszcząca kulka mu się na nosku była zrobiła.
Pzdr!
Witam
Niektóre zdjęcia robią wrażenie musze przyznać:) lecz np. slajdy wogóle do mnie nie trafiały i żadnego nie obejrzałem nawet do końca:/ Mam zamiar niebawem sam coś sklecić z mojego pierwszego sfotografowanego ślubu i jestem ciekaw, czy mi jakoś lepiej to wyjdzie, czy poniosę porażke:)
Przejrzałem cały wątek i mam pytanie dotyczące sigmy 70-200 f/2.8, która mi tam wczesniej śmigneła na którejś stronie. Zastanawiam sie nad kupnem 85/1.8 ale nie wiem czy nie lepiej mi wyjdzie zakres z sigmy po dołożeniu troche PLN. Jest też na oku canon 70-200 f2,8 ale cena lekko przeraża. Ostatecznie jeśli pracowałeś na canonie i sigmie 70-200 to czy uważasz, że jest sens zbierać na canona i chwilowo zadowolić się 85/1.8?
Pozdrawiam
slajdy mają to do siebie że najlepiej trafiają do osób do których są adresowane ... 95% moich klientów to kobiety - matki, żony i kochanki ;) panny i biznesmenki - jedna wspólna cecha: Panie kochają slide show'y :) i nie jedna z moich klientek się popłakała przy slajdzie Victorii i Chris'a...
wiem że faceci wolą inne slajdy - najlepiej takie w których panie tracą garderobę, ale to już inna historia ...
życzę powodzenia z własnym slajdem - z przyjemnością zobaczę efekty ...:)
Uważam że jest sens kupić Sigmę i zbierać na Canona 70-200f2.8, co do 85/1.8 to posiadałem i zdania dobrego o tym szkle nie mam: aberracja makabryczna, kolory i kontrast pozostawiają wiele do życzenia, jednym słowem widać że nie eLa..
pozdrawiam
a mnie się wydaje że przynajmniej lewe oko mieści się w GO...;) aha co do ogonka: jak coś tnę, to tnę celowo:) - względy kompozycyjne (ogonek gra zdecydowanie drugie skrzypce ;) )
Co do surfera to masz racje, 200mm na FF do fotografowania surfingu to co najmniej o 200mm za mało ...
SurfUp to prawie 100% crop - zdecydowałem się na takie ekstremalne posunięcie bo chciałem pokazać emocje towarzyszące temu sportowi - sam kiedyś trochę surfowałem i za każdym razem, jak patrze na "ludzi na deskach" dostaję gęsiej skórki i mam ochotę wskoczyć do oceanu ....
następnym razem pożyczę czterysetkę lub obudowę do zdjęć podwodnych i założę płetwy ...:) albo wytargam swoją 9.5 stopową deskę ze strychu a plecak z aparatem zostawię w domu ...
pozdrawiam
Kiedy się pochwalisz fotami z analoga?? szczerze mówiąc czekam niecierpliwie :D
pozdrawiam serdecnzie :)
na razie to się jedynie mogę pochwalić pełnym zestawem starownym, dzisiaj byłem na małych zakupach:
http://adammirski.com/cb/analogovo.jpg
na zdjęcia trzeba będzie chwilę poczekać - córa się rozchorowała, żona też nie ma nastroju tak że ten weekend odpada, ale przy najblizszej okazji napewno sie pochwalę - sam jestem ciekaw efektów ...
pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie. :)
co to za dziwna L'ka po lewej ?? :P
Gratuluję zakupu, poważnie piszę bez ironii.
Sam mam 50E i z chęcią zabieram wraz z cyfrówką.
Nie mam już niestety zestawu do wywoływania filmów, ech stare czasy, kiedy to zamykałem się w szafie aby przenieść film z puszki do koreks'u.
Te sznurki do bielizny poobwieszane kliszami, późniejsza miła zabawa...
@van : zdjęcie typowo onanistyczne :D:D:D
czekam na foty z zestawu :)
Witam!
Obiecane fotki z analoga - wywołałem już pierwsza rolkę i prawie całą zeskanowałem (nie spodziewałem się że skanowanie tak długo trwa;) )
Biedronka
pozdrawiam i z góry dziekuje za wasze komentarze:)
a jaki to film?
czemu włosów kota nie wywaliłeś PSem (fot.2)?
...widzę że moje analogowe wypociny nikomu raczej nie przypadły do gustu (może następna rolka będzie bardziej szczęśliwa ;) )
dla kontrastu kilka kolorowych strzałów, ze starej, poczciwej piątki :
Ławeczka.
Oj poczciwa Ci ta stara 5tka, poczciwa :). Podoba sie aczkolwiek bokeh w prawym gornym rogu "odstaje" od reszty kompozycji
No, ale to raczej nie "wina" 5.
Ale.. co by nie mówić, fajny klimat :)
Z pierwszych dwóch bardziej mi się podoba pierwsze, kompozycja wydaje mi się bardziej harmonijna, a Dziewczynka z biedronką tworzą ładny obraz. Mokre włosy ciekawie podkreslają owal twarzy, a pierwszy kosmyk idący górą z lewej do prawej, czyni ładny łuk, podkreślający odchylenie głowy, jak u Botticellego.
Drugie już nie ma tych walorów.
Dziewczynka na ławeczce tworzy bardzo miłą dla oka całość - ona ładna i tło zbudowane na łuku zharmonizowanym z pionami i poziomami płotu - także ładne.
Gdybyż jeszcze malownicza dziura na kolanie załapała się w pole ostrości! :)
PS: Twoja Córka ma piękne dłonie, absolutnie do wykorzystania...
Moim zdaniem sama ławeczka jesteś świetna, ale kompozycyjnie drugi plan posiada zbyt wiele elementów, brak pewnej "czystości" - płotek, gałęzie rozmyte i nierozmyte ... i chyba jakaś metka po prawej czy coś innego?
Co do pierwszych dwóch CZ-B to zdecydowanie preferuję pierwszą fote. Dobrze uchwycony element zaskoczenia biedronką i lepszy kadr. Jeśli chodzi o kolorowe z 5-ki (którą też w 90-tych latach fociłem) to skupię się na kolorach (bo reszta opisana wyżej :) przez Koleżanki i Kolegów ;) ). Jak by nie mówić o względności odbierania przez nas kolorów, dla mnie są one baaardzo naturalne. Piękne. Wiem, nie ma czegoś takiego jak uniwersalny-naturalny kolor. Ta Dziewczna oraz cała reszta dla mnie jest w "tych" naturalnych barwach. :)
Pozdrawiam Marcin
Też zwróciłam na to uwagę, ale po zastanowieniu doszłam do wniosku, że rozmycie drugiego planu, a zwłaszcza odrębna temperaturowo Dziewczynka - wystarczająco oddzielają motyw od tła. Gdyby Dziewczynka była ubrana w brązy albo ciepłe zielenie - stałoby się dokładnie jak piszesz..