Odp: canon 750D i 760D już oficjalnie
Canon EOS Rebel T6s/T6i (760D/750D) First Impressions Review: Digital Photography Review
Cienie w 760D są lepsze od 700D ale gorsze od 7D2 :(
W High ISO identyczna sytuacja. Szkoda, bo ilość detali fajna.
Lepiej było kupić 600D za 1650zl nowego jak był w niskiej cenie. On też ma lepszy sensor od 700D.
No to co znów czekamy na 80D 24MPx Dual Pixel i może lepszy DR? Niee... już znudziła mi się ta cała fotografia.
Czyli tylko 70D! Ja już dokonałem wyboru ;-)
Dobra wiadomość, wsparcie SD jak w 7D2 (do 75MB/s)
Canon Rebel T6i/T6s SD Card Comparison Fastest Write Speed Tests for EOS 750D/760D
Aktualnie mistrzem prędkości (SD) w ofercie Canona jest 5D3 20MB/s :lol:
Ciekawa informacja z praktycznego punktu widzenia (wybór karty) jak i teoretycznego ;) (DIGIC 7 musi już być za rogiem, prawie na pewno będzie w 80d, a wcześniej może w 5d4).
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
5D3 z SD to jakas pomylka, tylko CF najlepiej 1000x - oczywiscie jesli komus zalezy na dlugich seriach w raw.
Z reszta nawet trzymanie SD w aparacie zamula CF O.o
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Wkrótce zweryfikuję wyniki testu. Mam obecnie kartę która ma zapis max 45MB/s a zamówiłem z pierwszej piątki (zanim zobaczyłem wyniki z testów). Ciekawe jak bardzo poprawi się szybkość zapisu serii w RAW.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
5D3 z SD to jakas pomylka, tylko CF najlepiej 1000x - oczywiscie jesli komus zalezy na dlugich seriach w raw.
no ,wiesz ,to zależy do czego komu aparat
jak dla mnie w fotografii podróżniczej to świetna opcja,naraz mam w aparacie 200 gb, kiedyś to był cały hdd
a opcja kopii zapasowej robione równocześnie to tez nie w kij dmuchał
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
no ,wiesz ,to zależy do czego komu aparat
jak dla mnie w fotografii podróżniczej to świetna opcja,naraz mam w aparacie 200 gb, kiedyś to był cały hdd
a opcja kopii zapasowej robione równocześnie to tez nie w kij dmuchał
zasadniczo, to nie wiem czemu w watku o 750D/760D dystkutowany jest wybor rodzaju karty do 5D... no ale... ;)
a de facto ja mam taki sam punkt widzenia co becekpl. wydajnosc serii RAW mi zwisa, dynda i powiewa. natomiast biezacy backup zdjec jest absolutnie fenomenalna sprawa.
tylko w konktekscie aparatu podrozniczego to to by sie bardziej odnosilo do 6D. o ktorym de facto tez jest inny watek...
masz racje ,tylko ze ja mk3 kupiłem zanim trafił do sklepów, o 6d to była wtedy dyskusja w wątku "spekulacje i plotki" ;D
Ktoś z was ma porównanie 750d z 600d? Zastanawiam się nad przesiadką ale 70d czy wręcz 80d kusi co nie co bardziej. 80d to oczywiście myśl przyszłości.