Odp: Wątek motoryzacyjny czyli o wszystkim co związane z czterema kółkami ;).
camel toe :mrgreen:
tamta u góry fajniejsza, zgadzam się z beckiem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Subaryny są fajne ale drogawe w zakupie i naprawach.
Co do volvo to taki wołek roboczy jeśli chodzi o kombi i chyba ciężko znaleźć lepszy kompromis.
Volvo też drogie w serwisie, części trudniej dostępne i warsztatów mniej a w ASO to za byle co majątek się płaci, ale bryka fajna.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
camel toe :mrgreen:
tamta u góry fajniejsza, zgadzam się z beckiem ;)
Fajne ma to kopytko ;)
Tamta ładniejsza :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mariusz_C
Volvo też drogie w serwisie, części trudniej dostępne i warsztatów mniej a w ASO to za byle co majątek się płaci, ale bryka fajna.
To mit. Jeśli nie kupisz szrota to na części wydasz mniej niż w porównywalnych autach, bo ich mniej będzie trzeba ;). Zgadza się że żywotne elementy nie są tanie ale też nie trzeba ich wymieniać jakoś ustawicznie. Z dostępnością też nie ma żadnych problemów (chyba że chodzi o egzotyczne modele czy silniki). W ASO to Fiatem wjedziesz i Cię skasują jak za zboże więc to nie jest jakiś wyróżnik.
Co do warsztatów to według mnie w ogóle trudno znaleźć uczciwy niezależnie od marki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Co do warsztatów to według mnie w ogóle trudno znaleźć uczciwy niezależnie od marki
1/ to prawda
2/uczciwy,solidny,odpowiedzialny też nie będzie tani.
btw
Kilka lat temu w autoryzowanym serwisie wymieniłem/wymieniono mi 4 świece żarowe
z powodu trudności z rozruchem (CR).
W zasadzie tak powinno być(wymiana wszystkich) ,ale nie musi.Poprosiłem przy odbiorze auta o pokazanie świecy żarowej(tak z ciekawaości ,
bo nie wiem jak to wygląda i tam taki kit, itd. Mechanior wrócil za 10 minut z jakąś starą zapyziałą świecą,
krórej gwint był brudny i nie wygladał jak wykręcony parę godzin wcześniej.
Pewnie źle zrobiłem (bo przewała ewidentna),ale w stacji żadnej kompetentnej osoby,albo ukrtyte.
Machnąłem ręką (-10 C,auto potrzebne itd) i do dziś ,żałuję ,że odpuściłem,
szczególnie ,że po przejechaniu 4 km utknąłem na skrzyżowaniu.
Wadliwy był czujnik położenia wału korbowego a nie świece żarowe,filtr paliwa ani nic innego.
Ja mam starego passata b5 z 2001r ale od kiedy go kupiłem to w okolicy już z 5 warsztatów zaliczyłem. Przestałem ufać mechanikom i sprawdzam wszystko. Nie ma idealnego warsztatu. Zgadzam się z Zyskiem że dobrze nie będzie tanio.
No niestety jest to problem, a im bardziej skomplikowane auto tym gorzej. A te nowe to się coraz gorzej naprawia, bo bez kompa to nawet lepiej nie podchodzić.
I dlatego trzeba samemu coś dykty sklecić.
I jeszcze jakiś motor porządny.
Sprawe mechanikow fajnie pokazuje program BEDZIE PAN ZADOWOLONY emitowany na tvn turbo, wczoraj lecial smieszny odcinek o naprawie w bmw e46 %) rozmowy i wywody mechanikow miazdza :)
Kiedyś był też program o przekrętach przy sprzedaży. Bajkopisarstwo nie z tej ziemii 8-).
Na te czasy chyba trzeba pomyśleć o czymś takim. Ciut drogie ale za to jakie zrobi wrażenie na sąsiadach :mrgreen:
CVRT Scimitar, Armoured Reconnaissance Vehicle, #70203 - MOD Sales, Military Vehicles & Used Ex MOD Land Rovers for Sale
Ma więcej niż 4 koła, ale za to jakie :)