Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?
Ja wciąż używam pierwszej piątki i niespieszno mi ją wymieniać. Czasami brakuje wyższych ISO ale że służy mi ona głównie do landszaftów to owo czasami występuje nader rzadko"
Powiem więcej, gdym teraz miał kupować puszkę za ~2,5 kzł to pewnie poszukałbym 5D MkI (z wyłączeniem sportu itp, do którego ten aparat nadaje się słabo).
Cytat:
Zamieszczone przez
Cyborg
Wszystko przed Tobą. Mój egzemplarz z 2005 roku dopadło to dopiero w zeszłym roku przy przebiegu ok. 20k. Gdybym nie miał drugiego body i nie stało by się to pod sam koniec wyjazdu straciłbym masę zdjęć z pięknego miejsca (Kambodża).
mam duzo wiecej na liczniku jak 20k. gdybym mial o tym myslec to nie wyciagal bym go z torby.
Cytat:
Zamieszczone przez
MacGyver
Ja wciąż używam pierwszej piątki i niespieszno mi ją wymieniać. Czasami brakuje wyższych ISO ale że służy mi ona głównie do landszaftów to owo czasami występuje nader rzadko"
Powiem więcej, gdym teraz miał kupować puszkę za ~2,5 kzł to pewnie poszukałbym 5D MkI (z wyłączeniem sportu itp, do którego ten aparat nadaje się słabo).
da sie bez zadnego klopotu robic sport tym aparatem, kolejna bledna informacja na tym forum o tym aparacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
mam duzo wiecej na liczniku jak 20k. gdybym mial o tym myslec to nie wyciagal bym go z torby.
Wiesz, ja też o tym w ogóle nie myślałem dopóki po którymś tam zdjęciu nie zobaczyłem ciemności w wizjerze. Później zaś musiałem myśleć dość intensywnie, gdzie, w promieniu 2 dni jazdy można naprawić to cholerstwo.
Ale było – mineło. Teraz mam założone takie metalowe łapki po obydwu stronach lustra i raczej nie odpadnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cyborg
Wiesz, ja też o tym w ogóle nie myślałem dopóki po którymś tam zdjęciu nie zobaczyłem ciemności w wizjerze. Później zaś musiałem myśleć dość intensywnie, gdzie, w promieniu 2 dni jazdy można naprawić to cholerstwo.
Ale było – mineło. Teraz mam założone takie metalowe łapki po obydwu stronach lustra i raczej nie odpadnie.
takie rzeczy sie dzieja na to wplywu nie masz bo to sprzet mechaniczny :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
takie rzeczy sie dzieja na to wplywu nie masz bo to sprzet mechaniczny :-)
Tak czy inaczej jest to dodatkowe ryzyko które trzeba brać pod uwagę kupując puszkę w której problem jeszcze nie nastąpił...
Kupując nowy aparat też nie masz gwarancji , że nic Ci się nie poposuje więc wybacz :)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Kupując nowy aparat też nie masz gwarancji , że nic Ci się nie poposuje więc wybacz :)
Jeżeli producent potwierdza ze z czymś jest problem i gwarantuje naprawę tego elementu nawet po wygaśnięciu gwarancji to jest o dla mnie dodatkowe ryzyko. Wydaje mi się to dosyć proste ale oczywiscie nie każdy musi to tak rozumieć:) EOT
Masz rację ale to Twoje zmartwienie :) Pozdrawiam
Crazy ale o co Ty tak walczysz? Ta wada jest powszechnie znana i tyle. Z moich znajomych trzem się lustro "rozsypało" i żadne zaklęcia tego nie odwrócą. Nie zmienią też opinii która idzie od ludzi w świat na ten temat. Samo życie :).