Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Na wciskanej klawiaturze na pewno nie jest to prostsze. Myślał Pan nad sterowaniem głosowym?
tez mysle, ze to jedyne sensowne rozwiazanie, kwestia sprawdzenia w praktyce czy dziala.
smyranie lapa po ekranie badz klawiszach podczas jazdy... absolutnie nie. pomijajac nawet bezpieczenstwo, to po prostu jest niewygodne...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
plyte mozna bylo komus pozyczyc do posluchania albo sobie zabrac do auta. mozna bylo tez wlozyc do starego odtwarzacza albo do dowolnego urzadzenia wyposazonego w szczelinke CD i jakis glosnik, chocby to bylo w kafelku w lazience wbudowane i mialo napisane Made in Ziang-Ciang.
w itunesach cyfrowa dystrybucja jest juz zamknieta. nieco za bardzo, nawet biorac pod uwage obawy przed lewymi tresciami...
A plik można? Proszę, na litość, nie przypisywać wszystkich plag egipskich iTunesowi. Zresztą, jak wielokrotnie pisałem, nie ma*żadnego przymusu korzystania z iTunes. Co ciekawe iTunes najbardziej ogranicza w wolności i wyborach tych którzy go nie używają. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
dinderi
5. Wspomniane micro USB, wolałbym normalne mini.
Zainwestuj 20zł w 3 kabelki i się zaraz okaże, że micro masz bardziej popularne ;-)
PS. Rozpisałam moje pytanie gdzieśtam przed Akustykiem (którego nota bene popieram na całej linii oporu przeciwko programom katalogującym zawartość inaczej niż po tym jak ją na dysk wrzuciłam ;-)) i mnie olali :P
Mirku android. Ze sprawdzoną obsługą głosową. Micro USB to już przeszłość.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
smyranie lapa po ekranie badz klawiszach podczas jazdy... absolutnie nie. pomijajac nawet bezpieczenstwo, to po prostu jest niewygodne...
Ekran dotykowy daje pewne możliwości kontekstowe, czego nie będzie nigdy na stałej. W założeniu poprawia to ergonomię, choć rzecz jasna decyzja czy jest wygodne czy nie zależy od użytkownika. Z bezpieczeństwem nie ma jednak nic wspólnego. Im ludzie robią bardziej niebezpieczne rzeczy, tym bardziej uważają i nie przekłada się to spadek bezpieczeństwa. Ciekawe badania robiono na ten temat w USA.
Cytat:
5. Wspomniane micro USB, wolałbym normalne mini.
To już chyba standard w smartphone. Przynajmniej nie tych od Apple. Lepszy taki standard niż żaden. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
najeli
PS. Rozpisałam moje pytanie gdzieśtam przed Akustykiem (którego nota bene popieram na całej linii oporu przeciwko programom katalogującym zawartość inaczej niż po tym jak ją na dysk wrzuciłam ;-)) i mnie olali :P
To jak Pani wrzuci będzie niezmienne. Kwestia wyświetlania owej zawartości. Można sobie korzystać z drzewa katalogowego, wszak jest masa odtwarzaczy działające w ten sposób. Przyzwyczajenie drugą naturą. Jednak bądźmy choć trochę obiektywni. Mówienie, że drzewo folderów jest lepsze od biblioteki, która daje dodatkowo ze 20 innych kryteriów przeglądania, okładki, noty, opisy, poprawne znaki diakrytyczne, nawet nie jest już śmieszne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Myślał Pan nad sterowaniem głosowym?
Doskonale to działało w mojej poprzedniej Nokii E61. Niestety w N8 już nie działa. Moge sobie mówić z dowolnym akcentem i intonacją a efekt jest zupełnie identyczny, jak w tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=5FFRoYhTJQQ
Cytat:
Zamieszczone przez
dinderi
Doskonale to działało w mojej poprzedniej Nokii E61. Niestety w N8 już nie działa. Moge sobie mówić z dowolnym akcentem i intonacją a efekt jest zupełnie identyczny, jak w tym filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=5FFRoYhTJQQ
https://www.youtube.com/watch?featur...sxHTApw#t=287s ;)