Nie ma. Większość po angielsku.
Wersja do druku
Nie ma. Większość po angielsku.
Kurcze szkoda bo widzę duże możliwości ale z angielskim to tak średnio u mnie po rosyjsku byłoby łatwiej :-). Będzie trzeba się więcej starać.
Dzięki
Jeszcze jedno pytanie. Stworzyłem warstwe jestem na niej tworze maske. Oczywiscie to wszystlo na panelu z pędzelkiem, włączam koło barw i chcialem zmienic kolor tam gdzie mam maskę a zmienia się na całym zdjęciu.
w wersji polskiej kliknij na pedzelek -dopasowanie miejscowe po prawej stronie i tam zmieniaj
Ok rozumiem tylko zastanawiam się czy jest taka opcja, że robię maskę na warstwie i następnie wybierając miejsce na kole barw zmienia mi się kolor tylko zaznaczonego fragmentu, a u mnie jak ruszam kołem to zmienia się kolorystyka całego zdjęcia.
Powinno się zmieniać tylko na obszarze maski z tym, że zmiany na kole muszą być w zakładce z pędzelkiem. Czyli color editor w zakładce local adjustments ( a nie w zakładce color).
Przepraszam za to, że nie do końca kumam ale dalej nie wychodzi. Chciałbym ogarnąć ten program bo wydaje mi się bardzo fajną alternatywą dla Lightrooma. Dołączam screen z tego co mam zrobione:
Czerwona maska, na kole pojechałem na maksa żeby było dobrze widać, że efekt jest na całym zdjęciu.
Witam. Mam taki problem z Capture One 7 po przeinstalowaniu systemu. Otóż gdy w LOCAL ADJUSTMENTS maluję na drugiej stworzonej warstwie i rozjaśniam bądź przyciemniam zdjęcie po wywołaniu do jpg jest popsute tzn jakby poszatkowane czarnymi wąskimi paskami . Ktoś może zetknął się z takim problemem?
Balans kolorów (czyli color balance) nie jest wspierany na warstwach. Pod pędzlami działa tylko edytor kolorów (czyli color editor) - całkowicie inna funkcja:) Ogólnie przez pędzle są obsługiwane tylko zakładki, które mają małą ikonkę pędzelka przy swojej nazwie.
Generalnie przełącz sobie od razu na wersję angielską, bo spolszczenie nie jest do końca dopracowane - np. u mnie zakładki edytor kolorów (w korektach lokalnych) w ogóle nie mogę rozwinąć a w wersji angielskiej color editor działa jak trzeba :)
--- Kolejny post ---
Moe spróbuj wyłączyć wsparcie OpenCL. Czasami sterowniki karty graficznej są przyczyną.
Dzięki działa w końcu, zmiana języka pomogła wcześniej też nie mogłem włączyć edytora kolorów, ale nie połączyłem tego faktu z resztą. Może teraz pójdzie z górki nauka. Dzięki. Pozdrawiam