Ja głównie rock, metal, blues... Pantera, Megadeth, Dismember, Morbid, Carcass, Behemoth... Z polskich: Cree, Harlem, Dżem, Akurat... Lubię wirtuozów gitary: Vai, Satriani, Malmsteen. No i czasami mnie dziewczyna zabiera na disco :mrgreen:
Wersja do druku
Ja głównie rock, metal, blues... Pantera, Megadeth, Dismember, Morbid, Carcass, Behemoth... Z polskich: Cree, Harlem, Dżem, Akurat... Lubię wirtuozów gitary: Vai, Satriani, Malmsteen. No i czasami mnie dziewczyna zabiera na disco :mrgreen:
Ninja Tune, boshh jak ja dawno tego nie slyszalem...
http://www.youtube.com/watch?v=3jRJZWHyqy4
cus takiego znalazlem, jak sie nazywal kawalek w ktorym byly zmiksowane kawalki wideo o scinaniu drzew ?
a Pantera swoja droga, szkoda Dimebaga, szkoda tez ze Pantera sie rozpadla, downa damageplan itd nie brzmialy tak dobrze jak Pantera sama w sobie ;)
czytam czytam i widze pare znanych mi kapel ;)
ja:
nightwish
lacuna coil
theatre of tragedy
leave's eyes (Liv sobie przeszła )
dreamside
tristania
itd :)
z łagodnych hehe
wiadomo pościelówa:
Mylene Farmer
Patricia Kaas
Robert hehe to ta z avatara :>
pozdrawiam
Podobnie jak ja. Dolozyl bym Brutal truth, Obituary, Pestilence, Nuclear death, theatre of tragedy, Embrionic death i takie tam podobne "stare" piekne klimaty. Z nowych Nightwish, Within temptation. No i oczywiscei Satriani, Vai i Dream Theater, reszta Crazy guitar players (malmsteen, Scieranski ............................... i kupa innych)
Ja moge dołożyć 1349, Gorgoroth, Carpathian Forest, a z polskich to Anima Damnata, Infernal War, Azarath. Zresztą długo by wymieniać.
No to ja też podzielę się linkiem:
http://www.last.fm/user/Propi/
Ostatnie lata mijają mi pod szyldem Mike'a Pattona i jego dzieł - a więc Mr. Bungle, Fantomas, Tomahawk, Faith No More, Lovage, płyta z The X-cutioners, z Kaadą itp.itd.
Szukam w muzyce przede wszystkim czegoś nowego, świeżego i oryginalnego. Melodia jest kluczowym czynnikiem - lubię, jak coś brzmi "ładnie" ;), choć nauczyłem się odnajdywać melodię nawet w utworach takich jak "Endless, Nameless" Nirvany.
Generalnie więc - jak najwięcej eksperymentów, jak najwięcej klimatu, jak najwięcej melodii i jak najwięcej męskich wokali 8)
a ja brzmienia ambjentowe .. ostatnio Aphex Twin :)
Do posłuchania u mnie w galeriach
głównie muzyka filmowa:
hans zimmer
trevor rabin
harry gregson-williams
klaus badelt
brian tyler
od czasu do czasu jakiś dobry trance:
blank&jones
kai tracid
system-f
To ja musze chyba, kolege uswiadomic muzycznie;) akurat Ci panowie to raczej nurt dojcze viva techno szit, aczkolwiek blanki sa fajne sprzed paru lat. PozdrawiamCytat:
od czasu do czasu jakiś dobry trance:
blank&jones
kai tracid
system-f