czy osstatnio przestali dawać mozliwość manualnego ustawiania ostrości? a jeżeli nie to właśnie w ten sposób ustawisz ten ostry plan, trochę wprawy i daje się bez problemu ostrzyć :) pzdr
Wersja do druku
mnie ciekawi czy Canon zrobi ruchomy wyswietlacz w serii xxxD? czy jednak stwierdzi: "chcecie taki bajer to musicie doplacic do xxD"
niby fajny ten ruchomy ekran ale to wymusilo przeniesienie klawiszologii na lewa strone, co dla mnie by przekreslalo aparat, cos za cos
ten AF to na pewno jest z 50D? a nie np z 550D? :-)
natomiast ciekawy moze byc patent z joyem przeniesionym w kolko, na poczatku pewnie ciezko bedzie sie przyzwyczaisc ale pozniej powinno byc super, tu nasuwa sie pytanie czy taka zmiana bedzie tez w kolejnych puszkach, takze w serii 1D
Sądzę, że raczej tak nie będzie. W 1D moim zdaniem nie ma potrzeby uchylnego ekranu i upychania klawiszy. Będzie tak jak do tej pory.
http://tinyurl.com/3yxlqqp
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i stało się jasne co było wiadome od dawna: jest Jeden i jest reszta.
5D, 7D czy 60D to ten sam target czyli te same gąbki przy drzwiczkach od karty, te same zacieki na uszczelkach z 1N :), ten sam lag migawki czy ten sam poziom dokładności (podobno auto) focusa.
A ja mam 50D i nie mam potrzeby korzystać mikroregulacji. Jedyny obiektyw który ma jakiś FF/BF to 50 1,8 ale jak zacząłem mieszać w mikroregulacji to było tylko gorzej tzn. na testach z odległości 1,5m było w miarę ale z odległości 10 i więcej metrów było totalne mydło. Wróciłem do ustawień zerowych i nie robię już testów BF/FF bo na normalnych zdjęciach wszystko jest w porządku. 50D mam od trzech miesięcy i tak patrze na 60D i chyba zamieniłbym mikroregulację na odchylany LCD mimo że to takie "nielustrzankowe" :) 50D jednak nie zamierzam sprzedawać aby kupić 60D, następne body to już będzie FF.
Jak dla mnie to mały plastik i robi się z tego kompakt. Czyżby Canon szczyt swoich możliwości już wyczerpał?
Naprawdę nie rozumiem tego narzekania. Nowa polityka Canona jest taka, że jeśli chcesz następcę starej serii XXD, to kupujesz 7D i kropka. Niema co narzekać że to nowe 60D jest be. Po wprowadzeniu 7D świat się zmienił i dobrze. Masz coś (tzn. 7D) dla chcących zmienić 50D na nowszy (bardziej zaawansowany) korpus, masz też coś nowego (60D) dla chcących zmienić XXXD na coś trochę bardziej zaawansowanego (i to bez zbyt dużych rewolucji). Dotychczasowa seria XXD jest rozbita i idzie dwutorowo. Mamy bardziej zaawansowane 7D i mniej zaawansowane 60D i tego się nie zmieni. Jeśli chcecie narzekać, to zabierzcie swoje zabawki i idźcie do piaskownicy N, P albo 4/3 albo S - ale gwarantuje wam, że i tam będziecie również narzekać i to wcale nie mniej.
PS a czy Waszym zdaniem nowa pucha 60D nie zaspokoi wymagań zaawansowanego amatora?
WTF? Lata bulgotaliśmy, że nie ma D100, D200, D300 (odpowiednik u Canona to 40D :mrgreen:).
Teraz, po deklaracjach, że jak mam dać 1200 (czasy 20D) za xxD korpus to wolę dopłacić pięć stówek do korpusu klasy Dxxx/7D.
Więc ludzie z Rebelami na szyjach: następnym ogniwem dla was jest linia 7D/5D, xxD to nie jest linia adresowana do was.