To jeszcze ja się wypowiem:
111 i 114 do odpuszczenia, jakieś takie nijakie
113 fajne ale zbyt centralnie
112 i 115 bardzo mi się podobają
Na 112 można by trochę jeszcze wydłużyć czas, żeby bardziej rozmyć chmury i było by idealnie.
Wersja do druku
To jeszcze ja się wypowiem:
111 i 114 do odpuszczenia, jakieś takie nijakie
113 fajne ale zbyt centralnie
112 i 115 bardzo mi się podobają
Na 112 można by trochę jeszcze wydłużyć czas, żeby bardziej rozmyć chmury i było by idealnie.
ostatnie leci w prawo
117. rewelacja miejsce zdjecie bdb ale mam jedno ale w pd rogu widac kamien jakbys tak skadrowal zeby caly byl w kadrze a chumry delikatnie nizej byloby znakomicie
fabio87 - to jest prawie co do 1mm pelny kadr - jeszcze jeden przyklad aby dokladniej kadrowac :-)
tryton - nie leci na 100% - "tricky thing" polega na tym, ze ta pagoda jest krzywa (moze nie jak wieza w Pizie ale jednak) - stad takie wrazenie - sam mialem klopot z ocena
Pozdrawiam
świetne, świetne tylko zastawiam się nad centralnym kadrowaniem w 117. Prawa strona od pagody jest pusta i zwraca uwagę. W 118 szkoda, że linia mostu zachodzi na linię brzegową i ją ucina.
Podobają mi się :]
maxwell61 - dzieki za ten komentarz, bo mialem identyczne dylematy co do ukladu zdjecia - idealnie byloby gdyby drzewa byly symetrycznie po obu stronach, wtedy tylko ten kamien dodawalby lekkiej asymetrii - ale jedank mysle, ze centralny kadr sie tutaj broni
Zapytano mnie czym robione - zadna tajemnica - wszystkie 7D i 17-40.
Jeszcze takie "banalniejsze";)
119.