Odp: Zamienniki akumulatorów LP-E6 do 5D MkII, 7D i 60D
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Za niewiele większe pieniądze i dostawa max 3 dni a nawet krócej dostaniesz Phottixa, naprawdę b dobrej jakości.
A za mniejsze nie gorszego NEWELLA :)
Cytat:
Zamieszczone przez
axelsky
Za pól tej ceny kupiłem na ebayu identyczne aku (2 szt.) - w pełni naładowane wystarczą na 200 zdjęc bez lampy, na oryginale dorobiłem pozostałe 800 i wciąż mam jeszcze prawie 50%
Cytat:
Zamieszczone przez
Janusz_P
Za pól tej ceny kupiłem na ebayu identyczne aku (2 szt.) - w pełni naładowane wystarczą na 200 zdjęc bez lampy, na oryginale dorobiłem pozostałe 800 i wciąż mam jeszcze prawie 50%
200 zdjęć ? Strasznie kiepskie te zamienniki, ja na swoich robię średnio po 1500.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
200 zdjęć ? Strasznie kiepskie te zamienniki, ja na swoich robię średnio po 1500.
No dokładnie tak, dlatego nie polecam.
Cytat:
Zamieszczone przez
marvika
Ja, mają mniejszą deklarowaną pojemność i tak jest. Ale ogólnie polecam, przede wszystkim nie widzę spadku na jakości po już dłuższym okresie użytkowania. Oryginał (chyba) Canona padł mi niedawno, a mam je podobny okres czasu jak te Duracelly.
Dzieki za odpowiedz!:)
możesz mi powiedzieć jeszcze czy w tych duracell też nie wyświetla się poziom naładowania baterii? i czy można je ładować w oryginalnej ładowarce canona czy trzeba kupić specjalną do tej baterii?
Tak, wyświetla sie poziom naładowania. Działa to całkiem dobrze, zarówno w aparacie jak i w gripie Canona. Z oryginalną (chyba), jaki miałem problem, to taki, że np. mając dwie baterie w gripie, pokazywało mi jeszcze jedną czy jeszcze dwie kreski na wyświetlaczu, a za chwilę aparat padał zupełnie. Co dziwne to zaledwie jedna bateria, pomimo dwóch w gripie potrafiła wyłączać zupełnie aparat i dawać info że baterie są już rozładowane.
Duracelle ładuje się normalnie w ładowarce Canona.
dzieki wielkie za odpowedz:) ten duracell to jakas nowosc ze wczenisj nikt o nim nie wspomnial?
też mam duracella i jest ok