Model: 14 mm f/2.8 IF ED UMC Aspherical a więc nowa :)
Wersja do druku
Model: 14 mm f/2.8 IF ED UMC Aspherical a więc nowa :)
Hmm... do zadań specjalnych, czyli jakich ?
Pytam, bo zamierzałem nabyć to szkiełko (a nawet je zamówiłem), ale skoro nie nadaje się ani do zdjęć architektury, z powodu kłopotliwej dystorsji, ani do krajobrazu, z uwagi na brak możliwości zamocowania jakichkolwiek filtrów, to do czego się mniej więcej nadaje ?
Pozdrówka.
Ja tam nową zabawkę wykorzystuję teraz do wszystkiego :) łącznie z portretem co pewnie niektórym może się nie spodobać :)
Na tym pierwszym i trzecim nic nie prostowałem, a na drugim portreciku z racji perspektywy już dość mocno zniekształciło postać żony. Ale to tylko taka ciekawostka, zdaję sobie sprawę że to nie portretówka :)
Fajnie rysuje.
Mnie sie podoba.
Zadania specjalne : wbijanie gwoździ, ogłuszanie wroga, ciężarek ćwiczebny. Ponadto tylko dziś, wyjątkowy feature : może służyć jako dekielek do puszek Canona! A jaki stylowy design!
m_o_b_y : nie chcesz, to nie kupuj. Ja kupię, zdecydowanie. Głównie na szerokie kadry na ślubach.
Szkiełko jest naprawdę ostre...kupiłem bez przebierania...bardzo pomocne w ustawianiu ostrości jest LCDVF, fakt że za kawałek plastiku ze szkłem powiększającym musiałem wydać 500 zł, jednak bardzo ułatwia ostrzenie...
Ja to szkło będę wykorzystywał głównie do sklejania panoramek krajobrazowych czy też wnętrz.