no i choc raz sie ciesze, ze sprzetu mam malo! :) zdecydowanie mniej dylematow....Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Wersja do druku
no i choc raz sie ciesze, ze sprzetu mam malo! :) zdecydowanie mniej dylematow....Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Ty jeszcze masz "+ i cała reszta" :mrgreen::mrgreen::mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Skoro masz samochod... :mrgreen: .Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Zartuje.
Z doswiadczen 3 dni po 12 godzin lazenia po Kolonii podpowiem - plecak (ja wlasnie zbieram na jakis), body z uniwersalnym lub ulubionym/dostosowanym do aktualnego celu fotografowania szklem na szyi.
Ja nosilem torbe i sie urobilem jak glupi. Torbe to mozna na spacerze po Lazienkach czy ZOO dwie godzinki ponosic, lub na reporterke zeby miec najszybszy dostep do szkiel/akcesoriow.
A poza tym do plecaka latwiej statyw przytroczyc i mniej sie majta i pierwszy dylemat z glowy 8)
trzy szkla mieszcza mi sie w 1 torbie, statyw (oczywiscie) tez biore i nie widze z noszeniem problemow (zarzucam go na ramie i tyle).Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
ale Ty masz gripa, lampe, to powoduje, ze sprzet sie rozrasta...a i lensy inne (lepsze, ale i wieksze) wiec rozumiem dylematy :D
Jakby co to ja zwykle chodzę z dość duzym plecakiem (nie foto) i mogę służyć przestrzenią :)
Plecak owszem pojemny ale i niezbyt wygodny jeśli chodzi o ewentualną wymiane szkieł (ja raczej biore plecak + mała torba)
A co do statywu to jeszcze się wacham (bo jestem akurat przed zakupem między sherpą 600 lub "nieco droższym" Manfrotto 055pro)
Któryś z nich napewno będzie :)
ja biore plecak foto + mały pokrowiec na moją sigme ktory zaczepie na pasku. To mi wystarczy. Zawsze taki pokrowiec lepszy niż (jak to u mnie bywa) kieszen w której często przebywają moje obiektywy ;) (AŻ DWA :mrgreen: )
a ja chyba zabiore sie z kolezanka z klasy i bede juz w piatek na podgorzu (wiadomosc dla Kubamana, gdybym byl potrzebny) kolezanka ma jak narazie zenita, ale licze na to ze znajda sie podczas dlugich knajpianych rozmow argumenty "za" jedynym slusznym sytemem :)
Miałem zenita i bardzo pozytywnie go wspominam, teraz uzywa go moja dziewczyna, niestety nie będzie obecna.
Panowie, obgadujemy storne logistyczna z Kubamanem, narazie z noclegow znalazlem cos takiego, niewiem czy da sie taniej ale bede drazyl :) IMHO 50 zl za pokoj dwuosobowy niedaleczko centrum to gites cena, ponizej link:
http://www.wsp.krakow.pl/zaulek/7.htm