tło standardowe ala allegro (z agrwłókniny chyba to robią :)). W tym przypadku akurat czarna.
Główna zaleta to cena :) np. 22 zł za 1,6 x 5 m
a tak poza tym to właśnie lampa błyskowa z lat 90-tych błyska na to tło, stąd to rozjaśnienie po środku.
Wersja do druku
tło standardowe ala allegro (z agrwłókniny chyba to robią :)). W tym przypadku akurat czarna.
Główna zaleta to cena :) np. 22 zł za 1,6 x 5 m
a tak poza tym to właśnie lampa błyskowa z lat 90-tych błyska na to tło, stąd to rozjaśnienie po środku.
Niestety z takim zestawem mam tylko te fotki. Znaczy mam ich więcej i też z większa liczbą osób, ale wszystkie sa na takich samych ustawieniach., więc wydaje mi się że nie ma sensu zaśmiecać takimi samymi fotkami.
Było to set-up zbudowany na szybko, bo akurat szwagier wpadł z dzieciakiem i na szybko chciałem zrobić fotki, bez rozkładania softbox-ów lamp studyjnych i całego tego bałaganu :) może na weekendzie spróbuję coś z tym samym szybkim zestawem to podrzucę.
tak..
z tym że każdy co choć trochę robi fotki to ma jakąś systemówkę lub inna kukułkę więc koszt odpada.
druga lampka 50-100 zł w komisie (no chyba że mamy po dziadku ;))
Youngo - znaczy lampa ?? po co ? nie pisałem o takim czymś..
no chyba że masz na myśli radiowy wyzwalacz ale to Yongnuo RF-602 - 154 zł (jak ktoś nie potrzebuje to wystarczy pc-pc jakieś 15 zł)
blenda 5w1 80 zł - zawsze się przyda
tlo 25 zł szt. mocowanie, 2xwpręt w sufit i rurka aluminiowa z marketu koszt około 15 zł
fotocela ze stopką 44 zł
jeśli mamy jakąś lampę główną to koszty: około 250 zł.
Ale obie lampki, to moga byc chocby Yongnuo 460 (~200 zeta za sztuke), tlo to koszt ~25 zeta, blenda 80, statywy ~50 zeta/sztuka.
Przeciez i tak 580 pracowala w trybie czysto manualnym (bo miala wyzwalac najprostsza fotocele)
PS tlo, mozna kupic w sklepach tapicerskich, i kosztuje... 3zl za metr biezacy :P Tylko tam nalezy pytac o Wigofil :P
Lampa od góry F&V 120WS obecnie kosztuje jakieś 199zł ale takiego shitu nie widziałem jeszcze bo nie jest rewelacyjna+softbox, do tego blenda od dołu, prześcieradło na ściane i bajlando takie coś wyszło mi dzisiaj:] Więc bez większych kosztów można działać:]
aaa i jeszcze RF-602 ;)
a jak by sie sprawdzilo cos takiego na domowe studio?
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT
wygląda nieźle, dosyć pokaźny zestaw za troche ponad 1000zł...