No nareszcie... bo już myślałem, że wszystkim się wydaje, że ja i Tomek chcemy wysyłać komandosów na babcie wymachujące w parku laskami i narzekające na polityków ;-)Cytat:
Zamieszczone przez birez
Wersja do druku
No nareszcie... bo już myślałem, że wszystkim się wydaje, że ja i Tomek chcemy wysyłać komandosów na babcie wymachujące w parku laskami i narzekające na polityków ;-)Cytat:
Zamieszczone przez birez
Nie, po prostu ja z założenia eliminuję wszystkie skrajne głosy, bo z ortodoksami nie daje się dyskutować. A od Tomkowego odcięcia się od demokracji i zamiłowania do dyktatury tylko krok do eliminowania wszystkich pedałów, następnie zaś Żydów, Cyganów itd. Historia to już przerabiała, ale widać nie wszyscu są tak pojętni, aby z niej wyciągali wnioski.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
EOT.
W szczególności JKM chyba o tych pierwszych ma dośc konkretne zdanie...Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Eliminacja Żydów miała miejsce w demokracji :roll:
Dla mnie oczywiste jest, ze racja nigdy nie leży po środku.
Jasne, zwłaszcza o Ayn Rand i Miltonie Friedmanie :)Cytat:
Edit. Sorry, widzę, że chodziło o pedałów. Mój błąd.
Rany.... :shock:
Wyszedłem na spacerek, wracam i zastaje przeszło 100 postów lektury.
Tomek myśle że Twoje "krwawe dławienie manifestacji" nie przyniosłyby żadnego efektu.
Byłoby tak jak gdzieś na początku napisał Muflon.
Nie powstrzymałbyś za cholere akcji protestacyjnych, bo one zawsze były, są i będą.
A dodatkowo na swoim sumieniu miałbyś setki a może i tysiące ofiar, z których zaledwie mały ułamek stanowili by ludzie naprawde na to zasługujący (o ile można o kimś powiedzieć że zasługuje na śmierć)
No nie. Tylko co poniektorzy (ja :) ) uwazaja ze chcecie ich wysylac na _kazda_ zadyme. Podczas gdy 99.99999% z nich da sie "obsluzyc" metodami niesmiertelnymi.Cytat:
Tak. Wysłać i mieć nadzieję, że akurat ta zadyma nie okaże sie jedną z 0.00001% i bron bedzie potulnie rdzewieć w kaburach.Cytat:
Zamieszczone przez birez
Ale patrzac na to z drugiej strony nie można też z góry zakładać, że ta akurat zadyma okaże się krwawą i od razu na wejście strzelaćCytat:
A rozróżniasz "wysłać" i "kazać strzelać"? Często sam widok broni (w połączeniu ze świadomością, że w razie rzeczywistej potrzeby policja nie zawaha się jej uzyć) wystarczy. Niestety akurat z tą świadomością to u nas jest odwrotnie... wszyscy doskonale wiedzą co policja może i dlaczego tak mało :-(Cytat:
Zamieszczone przez mxdanish
Edit: to mi się m.in. podoba w Szwajcarii. Tuz przed tym jak tu przyjechałem miała miejsce akcja przeciwko jakiejś melinie nielegalnych imigrantów (bynajmniej wcale niedużej, ot tak w porywach kilkanaście osób tworzących zorganizowaną szajkę, poziom powiedzmy początkującego Pruszkowa). Imigranci najwyraźniej nie wiedzieli co znaczy policja w .CH - no i się trochę zdziwili. Środek nocy - wojsko (na setki), transportery opancerzone, helikoptery, ciężki sprzęt. Rzecz odbyła się ponoć bez jednego wystrzału :-)