-
Tak działa, jak miałem w styczniu br. 350D jeszcze to kartę 8gb spreparowałem pod hacka. O ile to pamiętam to robi się inaczej niż karty do 2gb(na niej poszło mi szybko) a z 8gb się meczyłem 2 dni, ale to pisze wszystko np. w linku do 400D hacka i na forum twórców jego.
-
czy ktoś mógłby zamieścić tutaj link do najnowszej wersji hacka? Na tym ich forum nie do końca orientuję się co jest nową wersją a co updatem
-
Najnowszy update jest nową wersją :-)
-
aparat przerobiony :) dobra sprawa... iso 3200 na pewno się przyda. szumy może duże, ale można się z tym łatwo uporać... jestem zadowolony i polecam przeróbkę każdemu kto posiada 350d.
-
Może ktoś wrzucić ostatnia wersję na jakiegoś rapida albo coś podobnego. Próbuje od jakiegoś czasu pobrać tego hacka ale nie odpala mi strony, wywala że jakieś błędy czy coś podobnego.
pozdr.
-
Hack do 400D, pięknie opisane w jednym miejscu i działa cacy;))))), mam nowy aparat- punktowy pomiar i iso od 80,100,125,160 itd aż 3200.
Tutaj opis: http://macnow.pl/blog/2010/05/canon-...1/#comment-174
-
temat jest stary, ale sam chciałem się przekonać jak to wygląda. Jako iż linki są nie aktywne posiłkowałem się http://www.mediafire.com/?sharekey=7...e866bfb1230ce0
niech mnie ktoś poprawi jak się mylę i źle robię.
zaznaczam CF boot
Formatuję kartę (2G) cardTricks144 i klikam make bootable
na tą kartę wrzucam zawartość rozpakowanego folderu (BF20090921) wkładam kartę z zamiarem update w aparacie i zaczynają migać na przemian diody niebieska z czerwoną. Problem jest taki że nic więcej nie mogę zrobić. Z chdk wyczytałem że niby soft się wgrał przy tym, ale niestety, czy jest jakaś rada?
-
Na początku było tak, że najpierw się wgrywało na kartę coś co zmieniało lekko soft aparatu, pozawalają mu się bootować z karty. Następnie się wgrywało już konkretną modyfikację. A jak jest teraz to nie wiem, u mnie wystarczy teraz wrzucić moda i śmiga.
-
Mod? czy coś mnie ominęło? :)
-
Były 2 zestawy plików. Może tak.. Jeden wgrywał coś do aparatu, drugi się ładował z karty. Tak to pamiętam.