Wiem,ale chodziło mi o sposób żeby nie robić sobie wycieczki na Żytnią:-|
Wersja do druku
Z tym czytaniem przebiegów to zawsze trochę loteria. Najskuteczniejszy dotąd jest Photo Me - ale czyta tylko jedynki i tylko mkII (deesy i d). Mojej 1d już nie czyta. Can Count - hmmm, nie wiem, czy można mu ufać. chętnie sprawdziłbym na 100 procent przebieg mojego 1d, ale nie mam kiedy jechać do Wawy, a wysyłanie puszki na tydzień, czy dwa to przesada. Ten sam problem ma wielu z nas - prowincjuszy.
A ja właśnie sprawdziłem w puszcze która wróciła po wymianie całego MIRRO BOX i licznik się zgadza 44 zdjęcia czyli tyle ile zrobiłem .Jak dla mnie gra muzyka:mrgreen:
Ciekawe, ale dziala nawet w takim zestawie: 450D + XP Professional SP2
Niestety - zgodnie z zapisami 5d i 5d2 ten programik zarówno pod XP jak i pod Vistą nie obsługuje. Ale znalazłem taki oto link:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=23442728
z magiczną wartością w polu unknown 0093 (trzecia liczba po drugim przecinku), które zawiera potrzebne nam dane. Ja użyłem programiku Opanda - zdjęcie trzeba zrobić od razu w JPG-u w aparacie bez wydobywania go do tego formatu poprzez DPP. Dla 5d może to być przydatne, ale w tym polu (0093) dla 5d2 dla kilku kolejnych zdjęć widzę te same wartości...Może ktoś znajdzie czas na stwierdzenie w którym polu tego exifa jest licznik dla 5d2? Dzięki.
Dzięki, bo już zaczynałem szukać...ale może niepotrzebnie.
Sorry ze odkopuje tak stary temat ale z moim 450D to nie dizała mam xp i sp3