"wydziarganie" tej osobnej podstrony byłoby chyba najrozsądniejszym wyjściem (moim zdaniem) i jesłi chodzi o sprawę techniczną to też byłaby to "chwila" bez większych problemów (już nie takie rzeczy się na wariata w nocy robiło :P)
Wersja do druku
"wydziarganie" tej osobnej podstrony byłoby chyba najrozsądniejszym wyjściem (moim zdaniem) i jesłi chodzi o sprawę techniczną to też byłaby to "chwila" bez większych problemów (już nie takie rzeczy się na wariata w nocy robiło :P)
i tak liczy sie ilość głosów a nie statystyka:) więc niech Ci nie będzie głupio:) Nie wiem jak Koleżeństwo ale ja Ci wybaczam:):):):):)
nie było, albo bylo niejasne.
czując problem nie zagłosowałem, a odpowiedź na pytanie 'ile razy mozna zagłosować?' znalazłem dopiero w niniejszej dyskusji.
no właśnie...
wg mnie cały konkurs zasługuje na osobny i bardziej inteligentny skrypcik rejestrujący nie tylko zwycięzcę, ale także poszczególne punkty (głosy) na koncie zdjęć i autorów - wybieranie tylko tego 'jednego jedynego' jest strasznie mało ciekawe (już teraz widać, kto, albo raczej co, zwyciężyło ;-)) - a rejestracja wszystkich innych 'zawodników', nie tylko z pierwszej, ale także z drugiej ligi, byłaby bardziej fair.
stworzenie takiego skryptu/bazy to jest przecież pikuś, wystarczy chcieć. tym bardziej, że licencja na 'nasz' vBulletin zawiera coś takiego: "vBulletin is a 'visible source' product, which means that you have access to the PHP source code of the product. You are free to modify the product in any way, provided you retain the vBulletin/Jelsoft copyright notices."
(swoją drogą ww. oznacza, że wystarczy tylko gdzieś zmienić '10' na np. '100', żeby wszystkie zdjęcia można było umieścić w jednej sondzie :roll:)
poza tym uważam tak, jak inni:
- wszystko powinno być w jednym głosowaniu,
- wyniki niejawne aż do zakończenia,
- głosowanie przez 7-14 dni,
- głosowanie tylko na jedno zdjęcie (choć np. w wersji 'punktowej' każdy mógłby przyznawać np. 5, 3 i 1 pkt.)
- brak głosowania na swoje zdjęcie
itp.
itd.
nie, no ok, ale skoro na jedno zdjęcie to po kiego grzyba te punkty? Jeden głos na jedno zdjęcie i po krzyku...
dająć na 5, 3 i 1 lub 3,2 i 1 punkty klasyfikacja staje się wyraźniejsza, widać kolejne (dalsze) miejsca, a nie tylko czołówkę ;)
a nieprawda... oddając jeden głos na jedno zdjęcie punktacja jest bardziej przejrzysta...
weźmy np sytuację kiedy troje ludzi zagłosuje na jedno ze zdjęc i przyzna mu po 5 punktów...czyli zdjęcie otrzyma w sumie punktów 15... ale czwoto innych uzytkowników forum zagłosuje na inne zdjęcie jednak przyzna nie 5 a 3 punkty... czyli w sumie 12. I co teraz?...czy wazniejsze jest ilu ludzi zagłosowało na dane zdjęcie?...czy ilośc punktów jaki zdjęcie otrzymało?
dlatego myśle, ze jeden głos na jedno zdjęcie i zadnych punktów, procentów i innych kombinacji bo to tylko zagmatwa całą sprawe.
podałem cytat. Nie mogę odpowiadać za rozumienie tekstu pisanego forumowiczów.
zawsze możesz coś napisać, zwłaszcza jeśli to dla ciebie taki pikuśCytat:
wg mnie cały konkurs zasługuje na osobny i bardziej inteligentny skrypcik
Wszystkim chcącym brać udział w zabawie polecam lekturę
http://www.canon-board.info/announcement.php?f=42&a=16