Jesli ktoś by się tym zajmował i zaoferował w rozsądnej cenie to chętnie dam zarobić
Wersja do druku
Jesli ktoś by się tym zajmował i zaoferował w rozsądnej cenie to chętnie dam zarobić
sprowadzeniem z USA... miał okazje itp
Dokładnie, bo za 2700 to trochę jak na szeroki kąt do rzadkich (w moim przypadku) zasosowań to drogo, natomiast to jest tak wyśmienite szkło, że naprawdę warto
wyśmienite to troche przesada :O... ja bym rzekła poprostu dobre ale nie bez wad.
oglądam bagnet T 11-16 i rzeczywiście można ja podpinać do FF ..... ciekawe czy będzie odpowiednia do krajobrazu?????
Jest odpowiednia. (Ogniskowa+Światło+Jakość optyczna)/Cena = totalna bomba obiektywowa :D
Odświeżę trochę temat. Jak sprawuje się przedmiotowa Tokina w reportażu i streecie?
Chodzi mi przede wszystkim o pożytek ze swiatła 2.8, prędkość i precyzję AF. Z drugiej strony czy ograniczenie od góry 16 mm bardzo przeszkadza. Najlepsze było by porównanie z C10-22:)
Oba nie są dedykowane do pełnej klatki, a taką masz w stopce ;P
Robiłem dużo repo Tokiną, nigdy nie zdarzyło mi się narzekać na AF. Ograniczenie od góry mi nie przeszkadzało, bo miałem wtedy 28 1.8 i 50 1.8, a przez jakiś czas 35L i przepinałem.
Na razie reportażowe UWA ma współpracować z 550D ale może już wkrótce z 7D. Przez długi czas miałem 30D z C10-22 i stąd sugestia co do porównania z tym obiektywem. Chciałoby się żeby to f/2.8 chociaż ciutkę izolowało przedni plan od tła.