To ja powiem tak: widziałem na Twoim monitorze i wyglądaly sporo lepiej:)
Wersja do druku
To ja powiem tak: widziałem na Twoim monitorze i wyglądaly sporo lepiej:)
Poprawilem troche ostatnie zdjecia- czy jest lepiej, tzn czy nie sa dalej za ciemne?
Z gory dzieki za pomoc:) Jezeli wszystko jest w porzadku to jutro/pojutrze wrzuce kolejne:p
Jak dla mnie wyglądają ok;)
Podobają mi się 59, 62 i 65
Druga, przedostatnia czesc zdjec ze Stavanger:) Jak wam sie podoba?;)
67)
68)
69)
70)
71)
72)
73)
74)
73 krzywe. Reszta przepiękna, aż mam ochotę gdzieś jechać i pofocić :D
Pewnie znowu będą marudzić, że za ciemno, mi się poprzednia seria bardziej podobała w pierwotnej wersji.
Mnie tez:mrgreen: ale to wina monitora:p Teraz troche obszedlem jego problem, jak go bardziej odchyle (notebook) to sie zdjecia robia ciemniejsze i tak obrabiam;) Ale to przejsciowe rozwiazanie, w tym miesiacu go pewnie skalibruje:)
Mam nieskalibrowany CRT, ale foty obrobione przez pr0 na skalibrowanych są na nim ok (no poza zielonymi plamami w półcieniach na fotach coniektórych userów :D)
Kurcze jak popatrze za okno a potem na Twoje fotki to zaczynam się zastanawiać za jakie grzechy siedzę w tym mokrym miescie...:/
Fajne kolory i fantastyczne widoki:) Super;D
Nie narzekaj na to "mokre miasto"
67,68,69 i 70 byly robione tego samego dnia, kilkadziesiat minut po kilkunatogodzinnej zlewie, gdzie nie bylo widac fiordu oddalonego o +-500m:mrgreen:
zreszta na 71 ten spadek kontrastu i lekkie rozmazanie fiordu po prawej to zasluga dzeszczu;) A ze przy okazji swiecilo slonce to juz inna sprawa:mrgreen: