też wymieniłem wszystko na poczatku i złożyłem drugi rowerek dla żony .pozdr :mrgreen:
Wersja do druku
To moja bryka:
Osprzęt choć Sora to jeszcze mnie nigdy nie zawiódł. Gdybym nie pakował kasy w nowe zabawki foto to pewnie kupiłbym coś na Ultegrze i dobrej sztywnej alu ramce.
Robię nim 5-7 tys. km w sezonie od 3 lat i bardzo dobrze się trzyma. Czasem mnie korci żeby sobie coś na wertepy kupić i poszaleć jesień/zima/wiosna ale zawsze są ciekawsze wydatki np.foto :)
Aha, jak już licytujemy się na rekordy długości trasy to ja jednorazowo najwięcej przejechałem 297km :).
P.S
Odkąd sprzedałem kompakt to aparatu na rower nie biorę.
OT: Mam pytanie do ludzi,którzy orientują się w tematyce rowerowej.Mam ósemkę w tylnim kole (dosyć sporą).Lepiej i taniej jest je wycentrować czy kupić nowe?Dodam,że jest to fabrycznie zamontowane koło,a rower nie należy do żadnych rewelacji,więc pewnie wysokiej wartości ono nie ma.
leć do serwisu rowerowego a oni stwierdzą czy warto.... jeśli ósemka "złamała" obręcz będzie wymiana, jeśli ósemka jest lekka powinno się dać wycentrować. koszt centrowania to ok 20-30 złociszy, pod warunkiem, że się wogóle da ;)
od kilku latek ATX-850 ale jeszcze z górki idzie :wink:
Ja jezdze na takiej retro szosie. Rame sobie sprowadzilem z Włoch - jest nowa, ale wyglada na lata '70 - osprzet mam z roznych lat, ale prawie caly Campagnolo :p Zeby wam pokazac, ze Shimano to kupa, to wam powiem ze mam piaste z 68 roku, oczywiscie Campagnolo Record 8-) :-P
Mój rekordowy plenerek rowerowy to Kazik nad Wisłą - 311km w wakacyjną sobotę :)
Już tęsknię za lepszą pogodą i takiej życzę reszcie tego forum jeżdżącej na rowerach!! :)
Giant jakistam. W sumie to sie nie znam na rowerach. Wole samochod ;)
Pozdrawiam
Author Solution SX ;)