Fotki ze Szczawnicy bardzo przyjemne :)
Przy okazji przypomniało mi się parę dobrych obiadków zjedzonych w Kocim Zamku ;)
Wersja do druku
Fotki ze Szczawnicy bardzo przyjemne :)
Przy okazji przypomniało mi się parę dobrych obiadków zjedzonych w Kocim Zamku ;)
Nie jadłem tam jeszcze. Obiadki miałem zapewnione w zaprzyjaźnionym pensjonacie HAMERNIK, a na frykasy w postaci rydzy z patelni, knedliczków, żuru górskiego i oczywiście pstrąga, chadzałem odpowiednio do Baru Chatka, Leśnicy i Zajazdu CZARDA. Polecam! Palce lizać :D
mnie sie podoba nr 2
przy okazji przypomniałem sobie, że w Szczawnicy zmodernizowali wyciąg na Palenicę - musze tam się szybko wybrać :)
Fajne fotki, a tym swoim gadanskiem takiego mi apetytu narobiles, ze az mi sie rgill z wakacji przypomnial :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
No i mi zawirowało w żołądku :lol:
Jak dla mnie to dobra karkówka z grilla z musztardą i piwkiem to niebo w gębie :-)
Co prawda nie jestem miłośnikiem kotów, ale wpadłem wczoraj z nudów z rodzinką na wystawę kotów rasowych i zostawiłem sobie "na pamiątkę" parę pstryków.
Nie za płytka GO na 1 (f/2.5)? W końcu łebek ostry... :-)
Koniecznie chciałem jak najwięcej zastanego, bo po przymknięciu do f/4-f/5.6 i w "M" widać, że po dopaleniu lampą tło jest mocno ciemniejsze o pierwszego planu. Nigdy nie lubiłem zdjęć z lampą jako głównym światłem :x
1
2
3
4
5
Kotek na nr 1 jest uroczy, jest to bardzo udane zdjęcie. Ogólnie koty się lepiej prezentują niż niektóre panie na tych zdjęciach :shock:
Co racja to racja, niestety... panie nie dały się odgonić od swoich modeli ;)Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
Takie wystawy to są dobre dla reporterów. Osobom chcącym porobić jakieś ładne kocie portrety raczej nie polecam.
3'ka wymiata ;)
Pozdrawiam,
Parteq
Ja od zawsze na wystawach robie na Av, lampa to tylko fill flash do rozjasnienia oczu. Do tego F4 bo przy dluzszych ogniskowych ( > 50mm na szkle czyli wiecej niz 80mm na 20D) to juz GO bywa za krotka (oczy ostre uszy i pyszczek juz nie). I dlatego szklo z IS lepsze do takich zastosowan.Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
A ja mam zdecydowanie odwrotne zdanie i duzo zdjec na poparcie swojej tezy ale to we wlasnym watku 8)Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Ale gdzie, kiedy i jak najlepiej/najlatwiej na wystawie kociej zrobic ladne kocie portrety to temat na dluzszy wyklad :roll: .