Scaramnaga co byś polecił jako szkołę nie popełniania 'szkolnych błędów'? Powiem szczerze, chętnie zgłębiłbym ten temat, ale nie wiem, na co patrzeć, co to są owe 'szkolne błędy'...Cytat:
Zamieszczone przez Scaramanga
Wersja do druku
Scaramnaga co byś polecił jako szkołę nie popełniania 'szkolnych błędów'? Powiem szczerze, chętnie zgłębiłbym ten temat, ale nie wiem, na co patrzeć, co to są owe 'szkolne błędy'...Cytat:
Jesli bedziesz tak czytal moje posty jak moj nick,to nauka pojdzie w las a nie do Twojej glowy...;)Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Jesli facet kombinuje z modelka jak kon pod gore i wykreca ja jak tylko mozna
w pozach idealnych do "robienia loda",ale nie do pokazania jej urody to znaczy,ze nie zna zasad tylko chce sprawe przedobrzyc by byc oryginalnym.
Udawadnia,ze poprzednie dobre zdjecia byly przypadkowym zbiegiem okolicznosci,a nie przemyslanym posunieciem.
Jesli chcesz czegos dowiedziec sie o portrecie to polecam lekture paru dobrych ksiazek,ktore najtaniej mozna sobie sprowadzic z "amazon.com"
i trening "w polu".Wszystko w tym temacie zostalo juz wymyslone...
Taki urok klawiatury, sorry za literówkę:)Cytat:
Zgadzam się.Cytat:
Jesli facet kombinuje z modelka jak kon pod gore i wykreca ja jak tylko mozna
w pozach idealnych do "robienia loda",ale nie do pokazania jej urody to znaczy,ze nie zna zasad tylko chce sprawe przedobrzyc by byc oryginalnym.
No ok, toż ja właśnie o te książki pytam, co polecasz z własnego doświadczenia...Cytat:
Jesli chcesz czegos dowiedziec sie o portrecie to polecam lekture paru dobrych ksiazek,ktore najtaniej mozna sobie sprowadzic z "amazon.com"
i trening "w polu".Wszystko w tym temacie zostalo juz wymyslone...
Jesli juz jestesmy przy pozowaniu to polecam ksiazke Billa Hurtera.Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Na stronie 20-tej (mozna zajrzec do srodka ksiazki!) jest panna mloda przy balustradzie (musi troche "pakowac"...;))lub dziewczynka na stronie 23-ciej,podobnie jak na zdjeciu z poczatku tego watku (str 12).:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg...glance&s=books
Przy tym zdjęciu szczęka opadła mi z wielkim hukiem na biurko.SUPER.
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=332712
Jestem bardzo ciekaw jak to zdjęcie wyglądałoby w kolorze ?
Czy mogłabyś zaprezentować to zdjęcie w kolorze ?
OT: Ale sie napalil ;)
Poprostu, mi się bardzo spodobało.
Czy Janko jest foto-autorytetem? :)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Dziękuje :D Reka faktycznie, tłuszczyk IMO nie powinien chyba przeszkadzac ;)Cytat:
Niestety blizej nie dalo rady, stałka 85 mm ;) Natomiast modelka stała wyżej i jakbym mogla jednak z bliska zrobic zdjecie to musiałabym zadrzec do gory obiektyw, i nie wiem czy to byłoby lepiej...Cytat:
Na drugim zdjeciu niewygodna pozycja powoduje sztucznosc miny i calosci kompozycji.Wystarczylo zmienic kat widzenia aparatu,podejsc blizej barierki,a modelke postawic i skadrowac od dolu...
Dzięki jeszcze raz, rada z oczami mi sie przyda do portretow mniej spontanicznych ;)Cytat:
Trzecie podejscie jest najlepsze.Przepalenie jest do przyjecia i rownowazy ciemna,lewa strone zdjecia oraz czarna koszulke modelki.Jedyne zastrzezenie mozna miec do tego,ze modelka patrzy pod zbyt ostrym katem i zniknely jej bialka oczu po jej prawej stronie zrenic.Good job anyway...