Jest sens mieszkańcy Europy są z zasady bardziej bogaci od biedaków z USA, tak jest z większością programów :twisted:
Wersja do druku
amazon.co.uk 134 Ł ...
No i rumakowanie się skończyło:( Z Lightroom mi się tak przyjemnie korzystało. Co polecacie w zamian? Również darmowego? Coś co będzie też i na Maca;)
Jest juz wersja 30dniowa 1.0
Posiadacze RawShootera Premium właśnie otrzymali od Adobe maila z instrukcją ściągnięcia pełnej wersji. Właśnie skończyło mi się ciągnąć, dostałem S/N ale przetestować chyba będę mógł dopiero w pracy bo w domciu mam już tylko linucha. No, chyba, że wine pociągnie. Zobaczymy.
EDIT: Wine+Linux niestety nie dają rady. "Adobe Photoshop Lightroom requires that your computer is running Windows XP" :(
Powiem tak panowie sie postarli i dolozyli staran co do poprawy szubkosci dzialaania. Beta 4 byla OK ale wersja 1.0 jest znaczeni szybsza. Mnie sie podba mozliwosc "prostowania" bezposrednio w Lightroomie
Pociagnalem triala i w weekend potestuje... choc juz na bazie opinii jestem prawie pewien ze kupie :roll: .
Też jestem posiadaczem RSP. Dostałem maila. Probowałem ściągnąć, ale w pole serial było puste. Zgłosiłem do Adobe i poradzili mi abym zadzwonił do US po numer lub zgłosił się do lokalnego przedstawiciela Adobe. Na forum użytkownikow LT jest też sporo ludzi, ktorzy mieli ten sam problem.
Polecem. Jest kilak bajerow Heal/Spot remove ale najlepszym dodatkiem jest dlaa mnie "linijka" po wcisnieciu CROPa pojawia sie dodatkwe narzedzie (jaak w PS) klika sie z 1 n 2 koniec i "ustawia do poziomu". Stacki tez sa OK. Mozna (podobnie jak w Aperture) robic stacki - to jes 2 z najfajniejszych "dodatkow". Mozna w ustawinich ustawic autostack i podac czas pomiedzy zdjeciami i utworza sie stacki samoczynnie. Kolejne usprawnienie to sortownie i wyszukiwanie. Dodano dodatkowo wyszukiwanie po slowach kluczowych jak i po sprzecie (np model apratu, obiektyw, data) - wyglada to tak http://img130.imageshack.us/img130/5220/45951319sb8.jpg. Jak narazie jestem bardziej niz zadowolony
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak dla ciebie z drogo i szkoda kzy z prywatnego tel dzwonic - podaj mi szczegoly - zadzwonie. Jesli z firmoweo to spoko.