Giro się niedawno skończyło i łooo mój ty Boże jakiż to był piękny wyścig. Uwielbiam.
Wersja do druku
Prawie Pogaczara zdyskwalifikowali za spodenki bardziej wpadające w fiolet niż w róż na jednym etapie[emoji849]a to oznacza, że cala UCI to są leśne dziadki, które nie mają co robić w życiu [emoji2961]
W sierpniu zapowiadana duża aktualizacja S24U oprogramowania "fotograficznego" , usunięcie niedoskonałości, zwiększenie możliwosci oraz poprawa jakości. Można (ponoć) sterować "agresywnością" AI w tworzeniu pliku wynikowego. W Korei i Japonii już jest.
To ma być (ponoć) przygotowanie pod S25U gdzie aparat ma się składac z jednej matrycy 200 Mpix oraz 3 matryć 50 Mpix z ulepszonymi dwoma (z czterech) obiektywów
Na "papierze" ok, zobaczymy w praktyce
jp
Oj tak, zapewne te aktualizacje zrobią z tego telefonu R5II :mrgreen:
To może zróbmy tu konkurs fotograficzny smartfony vs aparaty fotograficzne i wtedy ostatecznie rozwiejemy wątpliwości w tej kwestii. Oczywiście bez wcześniejszego podawania co czym było zrobione a dopiero po podaniu wyników końcowych. Podejrzewam że co poniektórzy mogą się mocno zdziwić. Całkiem niedawno robiłem fotki A7RIV a kolega miał Samsunga S23 Ultra. I nie tego się spodziewałem. Sony wygrał ale biorąc pod uwagę cenę i jakość optyki to liczyłem na nokaut a wyszło zaledwie zwycięstwo na punkty. Ze wstydem nawet zauważyłem że na jednym ze zdjęć z Sony pojawiła się mora na koszuli modela a w analogicznym ujęciu z S23 wszystko było ok.