Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
no ale, jestem pewien, że teraz pan co się pożegnał z Canonem będzie super kontent :D a nawet trochę mu zazdroszczę nowych możliwości, może nawet to jest ważniejsze niż efekt końcowy na YT?
Tylko widzisz. W filmach bez montazu o porzuceniu systemu z naszego forum zrobila sie dyskusja na 130 postow - to wiecej niz zebraly wszystkie moje filmy o Canonie, z montazem, dynamika itp ;)
@Hubert Multana
Który twój film mam obejrzeć? Z którego jesteś najbardziej zadowolony?
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Tylko widzisz. W filmach bez montazu o porzuceniu systemu z naszego forum zrobila sie dyskusja na 130 postow - to wiecej niz zebraly wszystkie moje filmy o Canonie, z montazem, dynamika itp ;)
Widać chłop ma siłe przebicia... :))) może z zazdrości tak go krytykujesz..?? ;) pogadaj z Candarem,da pomysł na duży odbiór na pewno ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Widać chłop ma siłe przebicia... :))) może z zazdrości tak go krytykujesz..?? ;) pogadaj z Candarem,da pomysł na duży odbiór na pewno ;)
Ja krytykuje? A skad. Z YouTubowego punktu widzenia gosc zrobil mega dobra robote. Gdzie widziales zebym krytykowal w tym watku?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
capo-di_tutti-capi
@
Hubert Multana
Który twój film mam obejrzeć? Z którego jesteś najbardziej zadowolony?
Ha, dobre pytanie. Ze wszystkich jestem zadowolony, inaczej bym ich nie wrzucil. Ale najlepiej mi chyba wyszedl "Canon R8 cinematic VLOG Łódź" i "Beauty of SWEDEN"
Drugim filmem gość mnie zabił. Zastawiam się, czy kojarzy obiektyw SIGMA 60-600 mm F4.5-6.3 DG DN OS bo cały czas przewijała mu się Sigma 150-600. O tym, że jest NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR spełniający jego wyśrubowane założenia też jakoś nie usłyszałem ^^
Dużą wagę przywiązujesz do podkładu muzycznego?
-Dajesz to co ci pasuje do zmontowanego materiału, czy jak?
-Bo szeroki ...wachlarz.
[Nie lubię takiej jak w "R8 Łódź", a wiolonczela z innego R8 -owszem, ale pewnie innym mniej ;)]
Cytat:
Zamieszczone przez
capo-di_tutti-capi
Dużą wagę przywiązujesz do podkładu muzycznego?
-Dajesz to co ci pasuje do zmontowanego materiału, czy jak?
-Bo szeroki ...wachlarz.
[Nie lubię takiej jak w "R8 Łódź", a wiolonczela z innego R8 -owszem, ale pewnie innym mniej ;)]
1. Ogolny pomysl na film
2. Nagranie
3. Szukanie konkretnej piosenki do obranego stylu
4. Montaz.
Czasami punkty 2 i 3 zamieniam miejscami i piosenke mam juz wybrana przed nagraniem. Natomiast zawsze montaz jest dopasowany juz pod wybrana muzyke.
ja montaż robię zawsze tak na 90% bez podkładu, dopiero potem szukam muzy, i dopasowuję to co mam, to już zwykle kosmetyka
zawsze z dźwiękiem jest największa szopka, nieraz mam już wszystko, a szukanie fajnego soundu zajmuje parę dni. No, może kiedyś tak było, teraz mam już jakąś bibliotekę i czasem tylko szukam czegoś innego.
@Hubert Multana
Jak masz dostęp do sprzętu, to dla zasięgów możesz zrobić porównanie R50 z R10.
Cytat:
Zamieszczone przez
adawro
Litania życzeń i częste zmiany systemu wskazują na znudzonego, bogatego emeryta, który nie wie co zrobić z wolnym czasem i pieniędzmi. W sumie "Kto bogatemu zabroni?"
To, że nie wie do czego służą obiektywy typu 70-200 utwierdza mnie w przekonaniu, że czas przeleciał a niewiele się nauczył.
trochę tak to wygląda..