[mobile photo] Pokaż zdjęcie które lubisz
115
Czarny Staw Gąsienicowy, 11.05.2023
W zwiazku z tym, że nie zabrałem UWA byłem zdany na uwa z japcoka 12pro [emoji2369]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...825596653e.jpg
116
Wodospad Zaskalnik, Pieniny
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...028a580042.jpg
1 załącznik(ów)
Odp: [mobile photo] Pokaż zdjęcie które lubisz
117, Dzisiejszy widok z odnowionego parku Bednarskiego.
Załącznik 12833
Ostrość od biedy na pazurach. To świadomy wybór fotografa? :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ostrość od biedy na pazurach. To świadomy wybór fotografa? :lol:
Ostrość na dmuchawiec była a skoro pazur w tej płaszczyźnie to świadoma. Tam też jest tak że płytko przy 1.8 a to wbrew temu co się wydaje nie był kadr statyczny a w lekkim ruchu. Zauważyłem, że tryb portretowy w iphone, jest wolniejszy niż zwykle zdjęcie więc ostrość mogła się przesunąć dodatkowo lekko losowo.
Tryb portretowy w iphone 14 pro jest "wolniejszy" niż zwykły tryb "zdjęcie". Przy zbliżaniu się i oddalaniu od modelki, oprogramowanie pracuje w tle, produkując "bokeh". Gdy podchodziłem zbyt blisko pojawiał się komunikat aby odsunąć się od fotografowanego obiektu, takiego komunikatu nie ma w zwykłym trybie zdjęciowym.
1 załącznik(ów)
Może nie jest to zdjęcie "które lubię", ale telefonem zostało poczynione
Załącznik 13293
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
Tryb portretowy w iphone 14 pro jest "wolniejszy" niż zwykły tryb "zdjęcie". Przy zbliżaniu się i oddalaniu od modelki, oprogramowanie pracuje w tle, produkując "bokeh". Gdy podchodziłem zbyt blisko pojawiał się komunikat aby odsunąć się od fotografowanego obiektu, takiego komunikatu nie ma w zwykłym trybie zdjęciowym.
A ja myślę, że to aparat dawał sygnał aby fotograf zakminił iż przy fotografowaniu z bardzo bliska będzie monstrualne przerysowanie części ciała znajdujących się najbliżej soczewki smarftona ;) Ja to widzę bo używam właśnie dlatego ogniskowej 85 mm i dość rzadko schodzę poniżej 50 mm w FF ;)