1 załącznik(ów)
Odp: [cauchy] Dzikie życie
113. pieseł leśny
ile ja razy na niego się zasadzałem od marca, przy 5 czy 6 norach? już nie zliczę. Gdy niedawno miałem aparat wycelowany w jedną norę, to wyszły dwa z sąsiedniej ok 40min przed zachodem słońca, czyli jeszcze w powiedzmy znośnych warunkach, ale zupełnie nie miałem pola manewru. Wczoraj już się zbierałem, godz. 20.30, ciemno że już sam nie widzę czy coś jest czy nie, i nagle patrzę biało czarna głowa :D dziś wychylił się tylko na moment, spojrzał na siatkę i dał nura szczupakiem do nory. W przyszłym tygodniu dam im spokój, jadę jeszcze raz na żurawie.
200mm, f2.8, ISO 10tys, 1/80s, odszumione i lekko wyostrzone
Załącznik 16603
Fajnie mordka umorusana :) To jakiś młody osobnik? Nie znam się na borsukach, ale takie wrażenie sprawia :)
ten był starszy
młode mam w innej norze, u siebie w lesie Kabackim, ale one za dnia nie wychodzą, ale rozrabiają w nocy aż wióry lecą :D
zwykle jest tak, że najpierw wychodzi dorosły sprawdzić teren, czy wszystko ok, jak tak to po jakimś czasie wychodzą młode
5 załącznik(ów)
Dostałem info o maluchu z drugiego lęgu (pierwszy przepadł) i szybciutko pojechałem. Siedziałem 3 dni - 3 poranki, 2 wieczory, ale tylko jeden wieczór zrobił mi cały wyjazd, i jestem mega uhahany :) wszystko Sigma 150-600C.
Miałem 400 2.8 tylko na jeden poranek (poranki okazały się bardzo ciemne w lesie, a rodzinka o godz. 5:45 już się zbierała z gniazda, czyli jeszcze przed fajnym światłem), i jeden wieczór (inna miejscówka, inne stado, wystraszyły się gdy przyszedłem i już nie wróciły). Za to udało mi się nagrać kilka świetnych klipów.
114.
Załącznik 16708
115.
Załącznik 16709
116.
Załącznik 16710
117.
Załącznik 16711
118.
Załącznik 16712
Pięknie, wydaje się, jakbyś był całkiem blisko ptaków.
Ok 10m, a gniazdo sie znajduje blisko leśnej drogi, ktorą czasem przejedzie jakis glosny traktor.
Borsuk i 116 wymiatają! Respect! :twisted:
Sesyjka siadła mocno! Szkoda, że nie masz z tego dnia dla porównania fot z czterysety...:roll:
Najładniejsza seria w Twoim wątku. Piękne!
7 załącznik(ów)
Parę strzałów z wycieczki na Islandię.
Foki uchwycone na plaży Ytri Tunga, o której dowiedziałem się już będąc na miejscu.
Co do maskonurów, wszystkie uchwycone na Dyrholaey (Lagey). Nie jest to bardzo duża kolonia, ptaszki zwykle pozują wieczorem gdy wracają z morza do gniazd i zajmują się pielęgnacją obejścia i piórek. Na kadry z rybkami (jedna z daleka mi się udała) raczej trzeba się udać w inne miejsce, dedykowane na maskonury, jak np. szkockie wyspy czy Skomer, czy Mykines na Wyspach Owczych.
119.
Załącznik 17053
120.
Załącznik 17054
121.
Załącznik 17055
122.
Załącznik 17056
123.
Załącznik 17057
124.
Załącznik 17058