Odp: RF 14-35 mm F4 L IS USM
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
12 na pewno nie ma, jest 13 z małym hakiem, mierzyłem to jakiś czas temu porównując z Sigma 12-24, i nawet gdzieś tu wrzucałem porównanie
No tak, zawsze zapominam, że 1mm różnicy przy takich ogniskowych to już bardzo dużo.
p,paw
Świetne zdjęcia Pawle z Izraela, niektóre kadry bardzo fajne i takie nieoczywiste jak lubię. Widać zestaw jaki masz idealnie się zgrywał. Ja właśnie wróciłem z Włoch i powiem szczerze, nawet nie wziąłem nic szerszego niż 24mm. Chyba z 90% zdjęć zrobiłem na RF 24-70 a tylko sporadycznie podpinałem 70-200.
Co kto jakie ma oko :)
Dla mnie 24-70 ani szeroko ani daleko…
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
To widzę, że mamy podobnie.
Ja ogólnie lubię dłuższe ogniskowe, uwielbiam skrócenie perspektywy w krajobrazie czy architekturze.
Trochę wstyd się przyznać, ale szeroki kąt dopiero odkrywam (choć do Sony APS-C miałem 10mm) na poważniej. Wstępnie bardzo polubiłem.
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Też wolę szerzej ale byliśmy w Neapolu i wolałem nie kusić losu, ograniczyłem sprzęt do minimum także 15-35 został w domu.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
To widzę, że mamy podobnie.
Ja ogólnie lubię dłuższe ogniskowe, uwielbiam skrócenie perspektywy w krajobrazie czy architekturze.
Trochę wstyd się przyznać, ale szeroki kąt dopiero odkrywam (choć do Sony APS-C miałem 10mm) na poważniej. Wstępnie bardzo polubiłem.
p,paw
Serio widać, że ten obiektyw Tobie przypasował, kadry bardzo ciekawe.
We Wloszech to ja tylko w Dolomitach byłem… 3 razy.
Smartfony by Wam wystarczyły na te eskapady :mrgreen:
Do miasta mi smartfony wystarczają [emoji23]dziela ludzkiej ręki robie aparatem od wielkiego dzwonu
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Też wolę szerzej ale byliśmy w Neapolu i wolałem nie kusić losu, ograniczyłem sprzęt do minimum także 15-35 został w domu.
--- Kolejny post ---
Serio widać, że ten obiektyw Tobie przypasował, kadry bardzo ciekawe.
Akurat w Neapolu o ile nie chce się robić studni (ale i tu poszedłbym też bardziej w rybę) to nic poniżej 24mm nie jest potrzebne i 24-70/24-105 wystarczy...
Się normalnie cieszę że dołożyłem do 15-35.