to co piszesz spokojnie sie spakuje w Mini Trekkera i jeszcze miejsca duzo zostanie. a Tamrac 7 jest sporo wiekszy niz Mini Trekker
Wersja do druku
to co piszesz spokojnie sie spakuje w Mini Trekkera i jeszcze miejsca duzo zostanie. a Tamrac 7 jest sporo wiekszy niz Mini Trekker
i lampa tez wejdzie do dolnej kieszeni???
Hm, mam pytanie, które wynika z braku doświadczenia i na które przeglądanie recenzji na cambags.com nie daje odpowiedzi.
Jaki plecak polecacie do noszenia 2 body, 3 obiektywów (w tym jeden 70-200, pozostałe mniejsze) i osłon przeciwsłonecznych oraz statywu w cenie +/- 280zł?
Dla mnie to wszystkie wydają się takie same. Myślałem nad Flipside 200 od Lowepro, ale może jest coś ciekawszego w tej cenie? :-) Chciałbym też, żeby nadawał się do jazdy na rowerze.
To wszystko co mam w stopce:smile: nacodzień nosze w reporterze D650 ale szukam czegoś co pomieści 30D z gripem i 17-55 z osłoną. Ma byc małe (chetnie tanie) i tylko na ten sprzet. Chodzi mi o torbe, najepiej lowepro, co polecacie?
Witam, przebrnąłem przez prawie cały wątek i mam konkretne pytanie do użytkowników plecaczka Lowpro Fastpack 350. Niewiele znalazłem na tym forum, u Nikona więcej. Ale chciałbym, żeby ktoś z użytkowników Canona się wypowiedzial. Chodzi o funkcjonalność, praktyczne uwagi co do eksploatacji. Planuję upgrade sprzętu i miało by się tam pomieścić: 5D+grip, 2 zoomy : 70-200 2.8 (zamiennie z T 24-75) i C 16-35 z osłoną, 2-3 stałki: C 50 1,4 zamiennie z C 85 1.8, Sonnar 135, lampka 430 EX, laptop 15 cali (ten wiem że wejdzie). Co do górnego przedziału to naczytałem się, że jest tam sporo miejsca, chodzi głównie o sprzęt i funkcjonalność. Jestem na pilnym kupnie, więc za wszystkie uwagi, także dot. alternatywnych rozwiązań z góry dziękuję.
No ja też się przymierzam do zakupu plecaczka i również jak kolega wyżej mam pytanie. Czy Lowepro Fastpack 200 pomieści 40D z zapiętym C 70-300 IS USM + miejsce na jakies 2 obiektywy krótsze?Chyba,że macie jakieś inne propozycje na taki zestawik.Idąc w góry lub na wycieczke kilkukilometrową nie chciałbym dzwigać za dużo sprzętu foto + napoje ( voda ) jakieś jadło+inne duperele.
Thx all za odpowiedz z góry
Doradźcie, co kupić do jednoczesnego noszenia 30D + 24-105 + 70-200 ???
Mam już kilka toreb kupowanych w miarę powiększania się dobytku i wszystko na nic.
Mam Lowepro: AW 2 - za mała, AW4 - za duża, topload - mieści tylko aparat z jednym szkłem.
AW2 jest poręczna i wygodna, ale mieści tylko puszkę z jednym małym i jednym średnim szkłem.
AW4, kupiona w tym miesiącu, mieści wszystko, co mam i jeszcze zostaje miejsce, ale torba wielka, ciężka i nieporęczna, chyba będę musiał sprzedać prawie nówkę.
A może jakiś topload z doczepionym futerałem na drugie szkło?
Albo jakiś slingshot?
Trudna sprawa.
Może poszukaj coś od Crumpler, pod Twój sprzęt np. Pretty Boy XXXL, sam się nad nią zasatanawiam, fajny design, nie wygląda na foto i dobrze wykonana...