Lampy quantum maja fotocele, wiec wystarczy wyzwolic 580'ke za pomoca RF602, a reszta sama blysnie. RF602 moze tez dzialac jako pilot do wyzwalania aparatu (oczywiscie osobny zestaw :)). Zobacz tez RF603 to nowsza wersja FC602
Wersja do druku
Lampy quantum maja fotocele, wiec wystarczy wyzwolic 580'ke za pomoca RF602, a reszta sama blysnie. RF602 moze tez dzialac jako pilot do wyzwalania aparatu (oczywiscie osobny zestaw :)). Zobacz tez RF603 to nowsza wersja FC602
Nawet jezeli 580'tka bedzie skierowana na tło wyzwoli pozostałe lampy? Czy taki zestaw wystarczy;
YONGNUO RF-602 Wyzwalacz do lamp i aparatu CANON (2538266967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy potzrebuje wiecej odbiornków?
Chciałabym aby była mozliwośc robienia sobie samemu zdjec, czyli wyzwalać pilotem aparat no i jednoczesnie lampy :)
Witam
Do 5mkII kup wersję C3 - sam mam taką i wszystko jest kompatybilne.
Przy radiowym wyzwalaniu lamp nie ma w zasadzie znaczenia czy będzie to C1 czy C3. To oznaczenie ma znaczenie w momencie gdy będzie używał tych wyzwalaczy jako zdalnego pilota do aparatu - chodzi o dołączony przewodzik i odpowiednią końcówkę do gniazda wężyka spustowego w aparacie.
Witam
Czytając forum i pytając w sklepie kupiłem w końcu ST-E2 by mieć korzyść z TTL-a. Może i drogo ale wszystko działa bez zarzutu. Dziękuję za pomoc. :grin:
Witam!
Szukam i nie mogę znaleźć nic na temat problemów z kupionymi dzisiaj Pixel Bishop. Lampa na stopce powinna pracować w TTL, a moja wali pełną parą. Używa ktoś tego?
nie znam bishopa, korzystam z soldiera, ale pewnie pomocne by było gdybyś podał jaka lampa.
Ja mam inny problem. 2 lampy metz, jedna 58 druga 50. przy jednej z lamp odbiornik, drugą chcę wyzwolić z wbudowanej fotoceli bo chyba takowe posiadają obydwie (chyba posiadają, przynajmniej tak deklarują sprzedawcy) i pupa blada. Zamieniałem odbiornik, lampy we wszelkich możliwych ustawieniach, nadajnik na 50d i 350d oraz z ręki. I zero reakcji. Kiedy naładuję na max baterie w obydwu lampach i machnę zdjęcia seryne w tym szybszym trybie "H" to bodajże przy co trzecim zdjęciu obydwie błyskają, pozostałych przypadkach tylko ta z odbiornikiem. więc o co chodzi? wyjaśni mi ktoś? ja myślę że może jakieś przedbłyski pomiarowe tylko że w trybie M ich być nie powinno.
Bishop przenosi ettl tylko przez nadajnik umieszczony na gorącej stopce na aparacie. Lampa umieszczona na odbiorniku nie będzie działała w ettl.
Jakie warunki? Pokój czy raczej otwarta przestrzeń? Lampy muszą się widzieć. Muszą być skierowane do siebie "czerwonym plastikiem". Robiłeś tak jak jest napisane w instrukcji czy po swojemu? ;-) zestaw ten musi działać.
...
Zaraz zaraz. O jakim odbiorniku mowisz? Lampy te nie maja fotoceli znanych z lamp studyjnych. Jadna lampa na stopce w aparacie ustawiona jako master wyzwala za pomoca podczerwieni drugą ustawioną jako slave (odbiornik). Nie potrzeba dodatkowych wyzwalaczy. Tak robisz?
Lampa 580EXII zamocowana w sankach nadajnika na aparacie.
Miałem zamiar jej używać w eTTL, reszta - manuale.
odbiornik pixel soldier przy jednej z lamp, nadajnik na aparacie albo z ręki. Wyzwalana jest tylko ta która ma zamontowany odbiornik, druga bez odbiornika milczy. Jeśli w 50D wezmę zdjęcia seryjne w trybie "H" czyli jakby highspeed i mam dobrze naładowane obydwa metze to ten bez odbiornika błyska co 2 albo co 3 zdjęcie (już dokładnie nie pamiętam). Pytanie dlaczego, jesli podczerwień to nie powinien wcale, jeśli mają zwykłą fotocelę to powinny przy każdym ujęciu obydwie.
Mam jeden odbiornik, a 2 lampy, drugą chciałbym uruchomić poprzez wbudowaną fotocelę i jakoś mi to nie wychodzi.
kiedy wezmę master/slave czy servo tak jak piszą w instrukcji to błyskają tak jak powinny, ja chcę jednak za pomocą pixela bez błysku na aparacie i bez kabli. tylko że pewnie tak się nie da.
pozdr.