Masz na sklepie internetowym FJ. 7d body kosztuje 6249,- a 5d body 9359,-
Wersja do druku
Masz na sklepie internetowym FJ. 7d body kosztuje 6249,- a 5d body 9359,-
dziś widziałem w M1 Warszawa Marki: w FJ za 6222 oraz w MediaMarkt, ale jeszcze "bezcenne" (obsługa napomknęła coś o 7000 zł 8-)
6222 to cena bez kosztów wysyłki z mag. centralnego do sklepu. Oni dodają chyba 27 zeta "za przesyłkę". Tylko po to, żeby na ceneo dobrze wyglądało...
W Łodzi w FJ w M1 6222 zł. Tłoku nie było...
27 zł doliczają, kiedy zamówi się w internecie, a odbiera w sklepie. Podobno FJ drukuje ulotki przedświąteczne z ceną 5999 - plotka, ale z wiarygodnego źródła.
W takim razie wystawili w sklepie złe cenówki. Pracowałem w FJ, znam zasady. Cena w sklepie jest zawsze trochę wyższa. Inaczej nie byłoby sensu żeby prowadzić sklep internetowy ;) Przyjedzie menadzer i ich ochrzani albo się skapną kiedy zadzwoni ktoś z księgowości i powie że sprzedali aparat w niższej cenie bez zamówienia internetowego (które jest niezbędne dla tej ceny).
5999 w święta ? Całkiem możliwe, patrzcie na FotoBasia.pl (to taki papierek lakmusowy FJ) jesli oni będą mieli nizsze ceny to pewnie tak będzie.
ciekawe kiedy bedzie kosztowac 5tys.?
albo inaczej ;) jaka bedzie jego cena na końcu kiedy zostaną ostatnie sztuki na półkach jak na przykład teraz 40d...wtedy będzie to chyba dobry moment na jego zakup...[ dla tych oszczędnych ;) :oops: ]
Witam
Troyan nie zawsze jest tak że w FJ na internetowym jest niższa cena, bardzo często jest taka sama jak na sklepie, a czasem nawet wyższa. Cena na półce w sklepie to 6222 i zapewniam Cię że nikt się nie walną, nikt nie dostanie ochrzanu od managiera i cena też się niezmieni w najbliższym czasie, no chyba że na niższą. :)
Co do wrażeni z zabawy 7, faktycznie bardzo fajna pucha, świetny wizjer i AF. Trochę cieższa jest od 20d ale za to inaczej wyprofilowana, więc tzyma się wygodniej. Jedyny minus to baterie, mogli zostawić stary poczciwy 511 ;/ no ale cóż, w końcu na akcesoriach się zarabia, nie na aparatach.
Pozdrawiam
Ach wiem że już o tym pisałem ale dostałem 1 odpowiedż a chcę więcej.Mam C 500d + oryginalny grip i czy warto to sprzedać i dołożyć do 7d czy lepiej kupiś sobie jakiś obiektyw?Zachwalacie 7d i denerwujecie mnie tym :-) też bym chciał go mieć ale nie wiem czy warto dokładać kasę.