To by bylo dobre uruchomic np. trub skalowania dla 2500x1400 rozdzialki ktora jest natywna na 27" :)
24" cale, normalny monitor ma niestety troche duza plamke.
Wersja do druku
To by bylo dobre uruchomic np. trub skalowania dla 2500x1400 rozdzialki ktora jest natywna na 27" :)
24" cale, normalny monitor ma niestety troche duza plamke.
A ja mam pytanie dotyczące Argyll z DispcalGUI.
Mianowicie postanowiłem sprawdzić "czym to się je". Mam tani kalibrator, tani monitor. Ale nurtuję mnie ten błąd. Kalibracja przebiegła chyba prawidłowo, przystąpiłem do profilowania, to poszło w części. Mianowicie jak tworzy/oblicza krzywe, profile itp, wywala się na końcu z takim błędem:
Ma ktoś jakiś pomysł co nie tak?
LG L1919S, Spyder 3 Elite, Argyll 1.6.3, DispcalGUI 2.0.0.0
Na oryginalnym sofcie coś się zrobiło, był profil, ale jak na razie dopiero się uczę, więc dużo z tego nie rozumiem.
Tym razem przy kalibracji zmieniałem ustawienia w OSD monitora, jasność, kanały RGB by w miarę je "wyrównać".
Wszystko jest ok do czasu tego nieszczęsnego tworzenia profilu.
soft wypakowałem, w jego folderze zainstalowałem nakładkę, wskazałem folder bin. Zainstalowałem sterowniki do spydera z jego katalogu.
Te zmienne środowiskowe dalej się zmienia? Tego akurat nie robiłem.
--- Kolejny post ---
Tu log
http://wklej.org/id/1348845/
No tak....
Szybkie klikanie na "Dodaj do zaufanych" w antywirusie przy tworzeniu profilu pomogło, teraz przechodzi ;)
mam pytanko- mam 2,5k pln na wymiane mojej tnki na cos z ips. poki co widze ze wybor pomiedzy eizo cs230 a nec spectraview 232. jakie zady i walety kazdy z nich ma? poki co widze ze tylko eizo ma korekcje z czujnika wbudowanego wzgl.pierwszej kalibracji i zapisanych ustawien.
rozumiem ze icc dla kazdego mozna zrobic?
ogolnie-co wybrac w tej kasie?a moze jakas uzywka(z tym bywa ciezko-male tego sie oglasza..)
EIZO CS230:
+ Lepszy soft do kalibracji, ale dodatkowo płatny.
+ Czujnik utrzymujący parametry.
+ 5 lat gwarancji.
Tom01 -ok dziex..a sama jakos wysw?pokrycie adobergb(eizo slabe...)...jak wychodzi porown obr obrazu bit?
Bardzo proszę pisać zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadmi pisowni!
K.
Matryce bardzo podobne, 6 bitów + 2HiFRC. Gamut lekko powyżej sRGB.
Ok czyli przy podobnej cenie dla amatora eizo styknie?hmmm a w wakacje cos slyszalem ze eizo ma w tym segmenie cos nowego pokazac (tzn.najtansze graficzne)? No i pyt soft do kal jest do sciagniecia "jakos" ?