Trampek, a w kościele też najczęściej używasz 24-ki, czy raczej coś dłuższego?
Wersja do druku
Trampek, a w kościele też najczęściej używasz 24-ki, czy raczej coś dłuższego?
oczywiście że głównie do Ciebie piłem, zważywszy że niedawno jeszcze chciałeś się pozbyć 35....a widziałem też kilka Twoich świetnych zdjęć z 24...cholera dalej nie wiem na co się zdecydować, a chcę jeszcze fakturę na ten miesiąc:smile:
zapytam nieco pokrętnie - używacie 85L przy reportażu na sali - jakoś tego nie widzę - bawiłem się tym słoikiem od nutelli w sobotę w normalnie oświetlonym pokoju i zanim to się odnalazło, zanim przekręciło te kilkanaście obrotów swoim ogromnym tubusem to nawet przy białym misiu para by ze trzy kółeczka zrobiła...
a tak matematycznie...mam 135, 24 kupię po sprzedaży zooma, 50 będzie w sam raz po środku.. no chyba że się przekonam do 85L (wówczas 35L) ale CIĘŻKO będzie..
pozdrawiam MIREK
Jak nie jesteś przekonany to nie kupuj bo będziesz niezadaowlony bo zamiast wykorzystywać to co masz to będziesz podświadomie szukał wad takiego zestawu co skutkować będzie jeszcze większym niezadowoleniem, kup to co dobrze "czujesz" i z czego będą wychodzić takie foty jakie ci się podobają..
35L sprzedawalem bo mialem dwie:)
85L na zabawie jesli chodzi o mnie absolutnie nieuzywalny ze wzgledy na af na 5d. tutaj 135L wymiata - mam trafionych 90% w ruchu w slabych warunkach. ale tak jak mowei u mnie sympatie sie zmieniaja czesto. aktualnie kocham 24L i 85L to ostaatnie dosc juz dlugo:)
W kosciele wlasnie 50L w 60-70%
dzis własnie doszla do mnie jedynka MK III,teraz 85/1.2 L działa znacznie szybciej niż na 5D.Widać wyraznie przewage AF w seriach 1.
Na 5d Af był ospały z tym kolosem,natomiast na 1 wymiata :smile:
Archie - tez myslalem nad 1dIII ale odpadł ze względu na niepełną klatkę. Nie poświęcę plastyki obrazu na korzyść lepszego AF.