-
ja używałem computrekkera i sprzedałem w rece jednego z forumowiczów :)
teraz mam tamrac adventure 9 z uwagi na lepszą organizację przedziału ładunkowego i lepszy dostęp niż w np. CompuRoverze LowePro (klapka)
w środku mam 20d z gripem z 17-40 z oslona obok wchodzi 70-200 z mocowaniem do statywu i oslona sloneczna (odwrocona) - pod nim siedzi flash
z drugiej strony 100, 85, 50 na gore wrzucisz kanapki, kable i wiecej szkiel jak potrzeba :P
duzo fotek sprzetu juz wypchanego sprzetem www.cambags.com - tam znajdziesz duzo odpowiedzi - link juz niejednokrotnie byl na tym topic
jeszcze jest www.tashenfreak.de o ile pamietam :)
-
Kubak82
W sumie byłem zdecydowany na lowepro a teraz jestem deczko w kropce. Nie mam specjalnie gdzie obejrzeć tych toreb a muszę najpóźniej jutro coś zamówić do roboty.
Niby biegać z tym nikt cały czas nie będzie ale wypadało by wybrać coś rozsądnego.
Zastanawiałem się nad stealth reporter 300 aw ewentualnie nad Tamrac System 6/5606.
Niestety na podstawie zdjęć nie specjalnie wiem która będzie rozwiązaniem lepszym.
Zależy mi na tym aby 40D wlazło w poziomie z zapiętym 70-200/2,8 (bo może uda się w przyszłym roku kupić) a oprócz tego: 17-55/2,8, lampa, ładowarka od aparatu i druga od baterii i ewentualnie może jeszcze kiedyś bliżej nieokreślone szkło.
-
Zigi, zobacz jeszcze cos produkcji fomei.. roznica w cenie to minimum 1/3.. pisales o 300aw - ona jest po 300zl - http://www.allegro.pl/item291667305_...foto_net].html a fomei w jej rozmiarach jest za 160zl - http://www.allegro.pl/item297235711_..._reporter.html
sprzedajacy sprawdzony, towar widzialem pare razy na miescie u innych fotografow.. niestety nie mialem okazji przetestowac osobiscie.. ale wrazenie robily bardzo pozytywne.. sam o niej myslalem ale stanelo na crumplerze bo nie wyglada jak torba foto ;-)
mam nadzieje, ze pomoglem.. lowepro nie jest zly ale kaze sobie grubo placic za znaczek :roll:
-
Tylko przynajmniej przy taki firmach jak lowepro, tamrac czy kata wiem że torba/plecak mi posłuży bardzo długo i nie muszę się martwić że jakiś szew puści czy coś.
-
Tamrac odpadł ze względu na zbyt małą wysokość - 70-200 w pionie nie wlezie.
Fomea to faktycznie propozycja ciekawa, acz chyba zainwestuje w takim układzie w oryginał lowepro.
Te 130zł różnicy przy zakupie całości: aparat, lampa szkło, karta, flitry... to już byłoby sknerstwo ;)
-
no i linka nie sprawdziłem - skleroza nie boli.
http://www.taschenfreak.de/ ten działa :) sorki za poprzedni
-
Witam,
chcę kupić sobie torbę National Geographic 2475 Medium Shoulder Bag (http://fotoklik.pl/p/8673/manfrotto_...nna_-_srednia/)
Cena odstrasza ale podoba mi się taki"cywilny krój. W tym momencie mam EOS'a
400Dz kitem, stałkę 50/f1,8 i tele Sigmy 70-300 + filtry Cokina. W niedługim czasie dojedzie pewnie jeszcze lampa i szeroki 10-20. I stąd pytanie. Czy ktoś może używał takiej torby. Czy jakość/pojemność jest zadowalająca? A jeśli nie to może macie jakieś inne "typy" takich "cywilnych" toreb? ;)
Z góry dzięki i pozdrawiam
-
Ja oglądałem tylko i:
-na pewno dość ciekawy wygląd taki zwykły no tylko to żółte logo
-te przegrody wydają mi się taki trochę miękkie w porównaniu do lowepro czy tamraca
A co do pojemności to się nie wypowiadam bo nie przymierzałem się
-
a nie lepiej sobie wykombinować wkładkę i mieć taki wsad do każdej torby, czy plecaka?
wychodzi taniej - a jak torba się znudzi zawsze można kupić nową diverse albo inną "cywilną"
Ja coś takiego z kolesiem z Allegro, który sprzedaje pokrowce na laptopy, wykombinowałem - wymierzyłem sobie ile by mi pasowało, zamówiłem na wymiar i klasa jest :) Kosztowało mnie 30 pln. Porządny pokrowiec wyłożony pianką, od wewnątrz welur, zewnętrzny materiał cordura.
pozostało potem tylko dorobić przegródki i się można zmieścić w <100 razem z torbą.
PLUS: robisz sobie torbę pod siebie w takich wymiarach, i konfiguracji jaka Ci się podoba
MINUS: musisz umieć szyć (chodzi o przegródki - pokrowca szyć nie radzę bo za materiały Ci wyjdzie więcej :) albo wykorzystać babcię, mamę czy dziewczynę żeby zrobić przegródki :)
-
Raczej żonę :) Zastanawiałem się nad tą opcją też ale jakoś nie byłem przekonany..