Na stronie www.archidiecezja.lodz.pl pojawiła się zapowiedź najbliższego kursu, który odbędzie się 20 marca (sobota) o godz. 9.00 w Porszewicach (pod Łodzią). Kurs jednodniowy, zapisy prowadzone są przez internet.
Wersja do druku
Na stronie www.archidiecezja.lodz.pl pojawiła się zapowiedź najbliższego kursu, który odbędzie się 20 marca (sobota) o godz. 9.00 w Porszewicach (pod Łodzią). Kurs jednodniowy, zapisy prowadzone są przez internet.
w Kielcach:
http://www.kielce.opoka.org.pl/?mod=...osci;120;;1373
Osoby chcące filmować lub wykonywać zdjęcia podczas uroczystości religijnych w kościołach, zapraszamy na przygotowujący do tego kurs. Odbędzie się on w budynku Kurii Diecezjalnej w piątek 26.02.2010 r., rozpoczęcie o godz. 17.00. Nie jest konieczne wcześnijsze zgłaszanie się lub zapisywanie. Zapytania proszę kierować telefonicznie pod numer 041-3445425.
w Radomiu kurs odbędzie się 20 lutego o 9:30 w auli wyższego seminarium duchownego. konkrety przekażę w poniedziałek o ile dodzwonię się do kurii.
pozdrawiam
Ja też chętnie bym się na taki kurs wybrala w Szczecinie.. Mam nadzieję, ze tym razem nie przegapię... ;/
ile taki kurs teraz kosztuje w Wawie? Na stronie Diecezji nie ma żadnego info, trzeba czekać do marca na rozpoczęcie listy chętnych... Często tu są robione takie kursy?
jestem w szoku!
dzwoniłem i by uczestniczyć w kursie trzeba spełnić kilka warunków:
1. zdjęcie - 1 sztuka
2. podanie o przyjęcie na kurs (!)
3. zaświadczenie o moralności od proboszcza (!)
i najciekawsze
4. ofiara 200pln (!)
zawsze starałem się bronić księży, ale 200pln ofiary (zawsze sądziłem że ofiara to dobrowolna wpłata) to chyba najdrożej w całym kraju.
pozdrawiam
Poprzedni był co łaska i to na konto domu samotnej matki, nikt nie sprawdzał wpłat. Kursy są 2 razy do roku, a przynajmniej tak było w zeszłym, jak nie zrobisz teraz to następny późną jesienią. Zaświadczenie ważne bezterminowo i nie trzeba żadnych idiotycznych świstków przynosić.
dzięki pank :)
marcinradom, jak widzisz, warto odwiedzić Wawę, na taki cel z innym podejściem wpłaca się PLN ;)