Miałem. W czym pomóc ? Nosiłem w nim nikona d4, 16-35/4, 50/1,8 i 70-200/2,8 plus lampa i inne książki :)
Wersja do druku
Myślę że można by było taki plecak rozważyć.System nośny wygląda na w miarę dobry i stabilny.
Plecak fotograficzny aparat z teleobiektywem 600 mm Manfrotto TLB-600 PL MBPL-TLB-600
Znów nie wpadajmy w skrajności :) mam plecak Lowepro 500 AW.Może nie jest doskonały, choć na kilku godzinny wypad w sam raz,ale już kilka razy zabrałem go na wypad jednodniowy w góry, i okazał się OK. Należy jedynie , jak w każdym plecaku odpowiednio wyregulować szelki i pas biodrowy do własnej sylwetki.System wentylacyjny nie jest jakiś oszałamiający .Minusem takich plecaków stricto fotograficznych jest to że albo wcale albo bardzo mało miejsca można wygospodarować na cienka kurtkę , czy jedzenie jeśli ktoś zabiera normalne kanapki, choć i to się zmieści.Miejsce na 2 butelki wody jest.Ja mam taką dopinaną torbę którą dopinam na górę tego plecaka i już można jeden dzień w górach nawet przy zmieniających się warunkach pogodowych przeżyć :)
Wczoraj kupiłem pro trekkera 450 aw. Pierwsze wrażenie....ale duży. Ale po zapakowaniu sprzętu stwierdziłem że jest w sam raz. Mam miejsce jeszcze na 2 obiektywy które mam zamiar kupić. Bukłak deutera mieści sie tak że jestem zadowolony. Jest miejsce na termos jedzenie kurtke przeciwdeszczową no i oczywiście statyw. Odrazu zaliczona wycieczka z rozdzinką na Wawel. Szkoda tylko że strasznie sie zachmurzyło bo nie było warunków do fotografowania.
no moze nie zabłysnę jakością ale mój Samsonite B-LITE FRESH SLING póki co starcza na body z gripem 4 obiektywy lampę statyw i kilka dodatkowych gadżetów.
no ale jak widzę pro trekkera 450 aw to wiem ze ilość sprzętu przeze mnie posiadana jest za uboga :)
jak ktoś szuka czegoś na body z dwoma szkłami typowo pod wycieczki to polecam: TEST: Lowepro Photo Sport 200 AW dla bardzo aktywnego fotografa | Fotograf w Podróży | Fotografowanie w podróży
cały dzień noszenia i było NIEŹLE w porównaniu ze zwykłymi lowepro typu fastpack, naneu alpha pro albo nawet polski plecak JPA MONSTER czy coś takiego. Wchodzi mi tu 6d + 17-40 i 70-200 f4 czyli tyle ile potrzebuje na wycieczki. 6d z podpiętym 70-200 trzeba się nagimnastykować żeby zasunąć, ustawić pod kątem i wtedy daje radę, ale nie jest to wygodne rozwiązanie.
Wiesz co ja też nie mam jakoś dużo sprzętu, ale postanowiłem że kupię sobie pożądny plecak na to co mam i to co przybędzie:). Chciałbym dokupić jeszcze 2 obiektywy- coś do macro i rybie oko no i nową lampe. Myślę jeszcze nad zestawem filtrów cokin z pro.