Italy sorry że tu ale jaki statyw i głoeice masz pod tą sigmę?
Wersja do druku
Italy sorry że tu ale jaki statyw i głoeice masz pod tą sigmę?
do tej pory to , zakupione kiedyś w Polsce.
Statyw Racam 6163 z głowicą kulową 593 - Statywy Profesjonalne - Statywy - Głowice - Sklep internetowy FsFoto.pl
Jak na takie pieniądze to zakup udany.Jedynie powodem że jestem w trakcie zmiany na inna głowicę jest fakt że zgubiłem śrubkę dokręcającą obrót panoramiczny.I co zauważyłem ,gdy robię zdjęcia , czasami ta głowica gdy nie jest mocno dokręcona , lubi ciut opuścić w dół aparat z obiektywem.
Żeby to jeszcze miało jakiś sensowny system nośny. A tak trzeba wybierać: albo wygodne wkładanie/wyjmowanie sprzętu, albo wygodne noszenie.
ja szukam coś dla Canona 450d z tamronem 17-50 + 55-250 (docelowo w przyszłości 70-200) + jakieś drobne akcesoria..statyw 40 cm i do tego żeby weszły jakies rzeczy osobistne typu portfel, kanapka, mała woda mineralna, paczka husteczek, klucze :D...nie wiem czy w cenie do 300 zł cos się znajdzie z pokrowcem przeciwdeszczowym ? plecak potrzebny głównie na wycieczki w góry ale nie jakies wspinaczki
Wkladałem wypełnienie z przegródkami z torby foto do mojego plecaka codziennego. Zmiana obiektywu to koszmar.
Panowie, albo plecak z zabezpieczeniami/wkładki/ do fotografii i niekoniecznie bdb system nośny,albo plecak typowo przystosowany do turystyki z odpowiednio dopasowanym systemem nośnym.Tu trzeba iść na kompromis.No chyba że ma się do wydania na plecak ok 600 uero.Posiadam 8 plecaków z typowym przeznaczeniem do wypraw górskich . Ale żaden z nich pomimo ergonomi dostosowanej do moich potrzeb , nie zastąpi plecaka na sprzęt fotograficzny.I na odwrót.
Niestety, ja na dużo chodzenia (szczególnie albo w gorących miejscach albo jak ogólnie jest gorąco) używam typowego plecaka turystycznego (Deuter) z dwoma komorami. Aparat i obiektywy są w oddzielnych skarpetach neoprenowych, nie jest to aż tak wygodne jak plecaki foto i nie jest to tak bezpieczne jak plecaki foto ale przynajmniej mniej się leje po plecach i mniej te plecy człowiek czuje. Taki system całkiem nieźle się sprawdza. Wydaje mi się, że jednym plecakiem dużo się nie zdziała i trzeba mieć komplet na różne okazje...