Jak nie jest jak jest. Marketingowo to jest wlasnie segment semi-pro czy Ci sie to podoba czy nie ;)
Wersja do druku
Eee takich gazet to ja nawet nie biore do reki wiec moga sobie tam wypisywac co im sie podoba :-) Nawet jakby w ich tescie 400D okazal sie bardzej PRO niz 5D bo ma czyszczenie matrycy, to bym sie raczej nie zdziwil :-)
dobrze ze nie kupuje tej gazetki :-) ale porównanie i zwycięstwo 30D nad D2x jest nie smaczne. To tak jak by porównać Opla Astre z BMW seri 7 i pewnie znajdzie się jakiś idiota który powie ze Astra lepsza bo mniej pali :-) i kolor ma ładniejszy
Ja jednak pozwolisz że podtrzymam tezę o puszkach. Nie miałem dotąd w rękach lepszej puchy niż 1D, a uwierz mi że sporo tego było :).
To zobacz sobie na ceny tych rzeczy u nikona albo np. ceny dodatków do kamer Sony. Mogą milionera posłać z torbami.
Tak teraz jest, że w pewnych segmentach mają lepszą ofertę inne firmy (szczególnie w kwestii szkieł). Niejednemu to sugerowałem. Choć szkoda gdybyś opuścił to forum :).
No i tak ma być. Krok do przodu nie mniej nie więcej. Dlatego min. sprzedaż na ten rok zakładają na poziomie 38 mld$, a nie 6 -ciu jak Nikon :D.
Porównanie jak porównanie. Można porównywać wszystko ze wszystkim. Jedynie co z tych porównań wynika. Miałem możliwość podziałać troszkę D2Xs i nie miałbym nic przeciwko żeby zagościł u mnie na stałe. Na prawdę świetna maszynka. 30D ma się do niego nijak. Jedyna wada to to, że powyżej iso 800 szumi jak woda w kiblu :).
To Ty chyba nie słyszałeś o Yakumo.Cytat:
Nie oszukujmy sie na rynku nie ma lepszych puszek niz 1Ds Mark II cz 5D.
Widać że Canon poważnie traktuje PMA, bo wynajęli tam największą powierzchnię zresztą zaraz przy wejściu. Widać też że gotówki to im nie brak :D.
http://www.pmai.org/pma07/content/pd...irst_level.pdf
Ciekawe czy można wywnioskować coś o nowych sprzętach z tego, kto z kim sąsiaduje na PMA? :mrgreen:
Znalazłem ciekawą rzecz, która wygląda... na bzdurę. :roll:
Canon 1Ds Mark III mini Camera - czyli nowy 1Ds wielkości 5D?
Nowe mocowanie szkieł?
http://photography-on-the.net/forum/...splay.php?f=82
Tam to sie chyba chłopakom nudzi. Z resztą chyba sami w to nie wierzą.
Może Bonk narysuje jakby to miało wyglądać. :D